Braaf…..

Even een citaat uit onze krant: “De politie heeft vrijdag op de Veluwe op diverse locaties gecontroleerd of bestuurders zich aan de regels in het verkeer hielden, waardoor hun eigen of andermans veiligheid in gevaar kon worden gebracht”. Een mooiere omschrijving van een dergelijke politieactie is er niet, hoewel als je goed leest het een tegenstrijdige zin is. Maar je weet nu wel waarom ze d’r staan.

De resultaten waren er dan ook naar: 29 bekeuringen. Dat is het totaal van de controles in Wezep, ’t Harde, Oosterwolde, Harderwijk, Nunspeet en Elburg. 24 keer werd de gordel niet gedragen, 3 keer vanwege niet handsfree bellen en 3 keer reed men door rood. En dan waren er nog “enkelen”, die geen helm op hadden bij het berijden van motor- of bromfiets. Als ik goed kan tellen zijn er wel een paar vergrijpen door de vingers gezien ook.

Ik vind de Veluwe best wel braaf eigenlijk. Mooi, dat dat ook eens uitgebreid in de krant komt. Zo zijn wij dus aan deze kant. En volgende week is er in het Apeldoorns Kanaal een badeendjesrace……..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)