Bronsgroen…..

Als je de vorm van de provincie Limburg bekijkt, is die eigenlijk best wel vreemd. Zo langgerekt, hier weer breed en daar weer smal. Ze hebben in het verleden vast veel ruzie gemaakt over stukjes land. Met de Belgen of met de Duitsers of misschien nog wel langer geleden met wie d’r toen de baas was in die contreien. Alleen tegen Noord- Brabant aan zijn het mooie rechte grenzen.Ziet er vreedzaam uit.

Hoe kom ik daar nou op? Nou, we gaan morgen een weekje lekker weg in eigen land en dan gaan we die kant op. We blijven met de hele familie steken een stukje boven Maastricht. Voor ons dus geen warme files in Frankrijk dit jaar, hoewel je het op vrijdagmiddag richting Eindhoven ook nooit weet natuurlijk. We zien wel.

We hebben een huis gehuurd dat groot genoeg is om elkaar niet in de weg te zitten met veel ruimte voor de kinderen om te spelen, zowel binnen als buiten. Er is zelfs een boomhut en een door zonne-energie verwarmd zwembad! Vanwege ieders gemoedsrust gaan er voor de jongsten zwemvestjes mee en ze moeten nog even ge├»nstrueerd worden hoe zo’n boomhut werkt zonder dat je er uit duvelt, dat lijkt me wel zo handig.

Het huis ligt in een natuurgebied en het is er rustig. In de beschrijving stond, dat het huis vanwege die rust niet verhuurd wordt aan jongeren. Nou, als wij alle leeftijden van ons gezelschap bij elkaar optellen en delen door het aantal mensen zijn we geen jongeren meer, maar wat die rust betreft garanderen we niks! Bij spelletjes kan het er best wel eens heftig aan toegaan misschien. Nou ja, druktemakers gooien we gewoon in het zwembad om af te koelen. Leuk, vakantie…..!

4 reacties op “Bronsgroen…..

 1. Hansje

  augustus 9, 2007 at 3:43pm

  En als je daar dan toch zit, kun je mooi die rare grenzen eens gaan verkennen…
  Heel veel plezier!

 2. jan

  augustus 13, 2007 at 6:53pm

  Misschien te laat, maar ik beveel Moeder de Gans in Teuven (net over de grens in Belgie) aan als adres waar je fantastisch kunt eten.

 3. Marjan

  augustus 13, 2007 at 10:58pm

  En Hoe beviel ons Limburg ??
  ben benieuwd, Goed weer gehad ??
  lekker gegeten, Want dat kunnen we hoor.
  groetjes Marjan

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)