Pet……

Willem van Hanegem vond ik altijd wel een amusant figuur. Hij heeft een apart soort humor en daar hou ik wel van. Nu hij trainer van FC Utrecht is geworden (en dat werk zal hij uitstekend doen, hoor, daar twijfel ik niet aan) doet hij ook een beetje raar eigenlijk.

Na een wedstrijd houden de coaches van de clubs, die elkaar net bestreden hebben, altijd een “persconferentie”. Of dat nou per se zou moeten, weet ik niet, want ik vind het een groot woord voor een boel gejeuzel en dat vindt Van Hanegem ook. Ik ben dat dus wel met ‘m eens. Elke journalist, die daar zit, heeft de wedstrijd nét gezien, weet wat er allemaal is gebeurd en gaat er dan vragen over stellen. Willem vindt die vragen onnodig en bovendien van een zodanig gehalte dat hij ze niet wenst te beantwoorden.

Sterker nog: hij gaat er niet eens zitten en laat ’t zijn assistent doen. Dat schijnt dus te kunnen omdat het in zijn contract met FC Utrecht staat. Maar wat ie dan wél doet: om half tien ’s avonds bij een club “nabeschouwers” gaan zitten bij RTL-4. Daar kreeg hij natuurlijk ook vragen over zijn wedstrijd en ook daar deed ie raar.

Jongens, Willem is in de war. Hij doet z’n bijnaam eer aan: De Kromme. Hij weet niet meer wélke pet ‘m nou precies past en wannéér, want hij moet nog een column schrijven voor het AD ook. Weet je wat ik denk? Dat Willem een hele hoge hypotheek heeft en dat hij er met z’n trainerssalaris alléén niet komt. Dat is natuurlijk best zielig. Zo’n man raakt dan letterlijk verknipt. Misschien moet er met een van z’n petten rondgegaan worden voor ‘m. Mag je zelf kiezen met welke…….

3 reacties op “Pet……

 1. Patrick

  augustus 20, 2007 at 6:19pm

  Mooi stukje! Inhoudelijk geen mening, ik kijk geen nabeschouwingen.

 2. Araglin

  augustus 20, 2007 at 11:59pm

  Op wat voor manier deed ie raar dan? Ik heb geen van de uitzendingen gezien en ben wel benieuwd!

 3. els

  augustus 21, 2007 at 10:58am

  @Araglin:Hij deed Van Gaalderig.Wel op z’n Hanegems natuurlijk. De journalisten waren sowieso stom, want ze hadden de wedstrijd gezien dus waarom dan nog vragen stellen? En ook Wilfred Genee kreeg geen vat op ‘m. Als ie in de RTL-uitzending vijf zinnen heeft gezegd is het veel en hij zat behoorlijk te hakketakken met Jan van Halst ook. Hij was gewoon bokkig.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)