Visstand…..

In de krant van vanochtend stond deze foto (gemaakt door fotograaf Cees Baars, what ’s in a name?) van de keukenbrigade van Bilderberghotel De Keizerskroon, de chique buurman van Paleis Het Loo, geschaard rond een tonijn van 104 kilo. Dinsdag zwom die nog vrolijk rond voor de Spaanse kust in de Atlantische Oceaan. Maar nu lag hij op een bedje van ijsklonten op het hakblok van de chef. Ze waren blij met de vis, want dank zij hem hebben ze de hele maand augustus tonijn op het menu.

Maar die kok met dat mes in de aanslag doet me toch zo vreselijk denken aan een aflevering van Baantjer als politiedokter/patholoog Den Koninghe op het punt staat een lijk te determineren om De Cock (met cee-oo-cee-kaa) te helpen een moord op te lossen.

Bij dit bovenmaatse visje hoef je geen moeite te doen in die richting. Deze moord is anoniem en daar kraait geen haan naar. En verwacht van mij verder ook geen sentimentele verhalen, hoor, want ik heb gisteren nog met mijn zusje geluncht en een overheerlijke tonijnsalade naar binnen gewerkt. Ieder zijn taak in het leven, hoewel ik wel vind dat ze allemaal iets te blij kijken…….

1 reactie op “Visstand…..

  1. Neneh

    augustus 5, 2007 at 7:32pm

    blij kijken is niet zo moeilijk…. maar dan hadden ze hem wel eerst zelf moeten vangen 🙂

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)