Einstein….

Hoewel ik pas vrijdag jarig ben, heb ik toch vandaag al het cadeau gekregen, dat mijn familie bedacht had voor mij. Ik mocht ook zelf mee om het te kopen, want ik moest zeggen welke kleur ik wou. Ik koos ’n witte. Ik kreeg namelijk, tot mijn grote plezier, ’n Nintendo DS spelcomputertje, met het braintrainingsprogramma van dr.Kawashima er bij.

Toen mijn gulle gevers aan ’t afrekenen waren, stond ik er naast dus was wel duidelijk wie d’r in training ging! Ik ben er natuurlijk meteen al druk mee aan het oefenen geweest. Nicole Kidman heb je er vast ook al mee bezig gezien in de televisiereclame. Dus als je me binnenkort betrapt op een intelligente opmerking, dan weet je waar het van komt.

Je kunt er ook de ouderdom van je hersens mee vaststellen door allerlei testjes te doen. Dat is best leuk, maar de uitkomst was dat ik het brein bezit van een 80-jarige. Een zeer grote troost was dat mijn zoon, die het testje daarna deed eveneens 80 is brainwise. En we schelen bodygewijs toch zo’n 34 jaar. Voor mij is er dus nog hoop.

Het ding moet nog wennen aan onze stem, die hij moet opslaan en ook aan je handschrift, want je moet vloeiend schrijven. Ik schrijf een 5 bijvoorbeeld altijd eerst de onderkant en daarna pas het bovenste dwarsstreepje. Dan haal je het pennetje dus van het scherm en ondertussen heeft ie d’r dan al een 3 van gemaakt. Ik zag van Nicole, dat ze de 8 ook anders doet. Op z’n Amerikaans, Wij leren ‘m andersom. Nou ja, dat komt allemaal nog wel. We wennen nog wel aan elkaar.

Er zit ook een sudokuprogramma in en ook dat vind ik leuk. Heel goed voor mijn brein. Nee, ze hebben voorlopig geen kind meer aan mij en dat was waarschijnlijk de bedoeling. Dus: bedankt, hoor, schatjes! Alleen moet ik dat irritante muziekje er nog uit zien te krijgen, maar dat vraag ik wel aan mijn kleinzoon van zeven, want die heeft er ook een. Een zwarte…….

3 reacties op “Einstein….

 1. Sandra

  november 29, 2007 at 9:13am

  Die braintraining is voor 3 jaar en ouder :-), leuk verjaardagscadeautje voor Yara dan, moet ze wel eerst even leren schrijven.

 2. els

  november 29, 2007 at 12:29pm

  @Sandra: Ja, dat vond ik ook een beetje kinderlijk staan, maar er bestaan natuurlijk √©rg voorlijke kinderen tegenwoordig. In Japan spelen ze op hun tweede al viool dus….

 3. karin

  november 29, 2007 at 4:39pm

  dat 3+ slaat meer op dat de inhoud qua engigheid/viezigheid geschikt is, dan dat ze ook daadwerkelijk kunnen wat er gevraagd word.
  koen van 4 speelt spelletjes voor 7+, met boeren en scheten (alsof ze vanaf 7 jaar pas schetenlaten, maar alla)en flauwe gevechten dus daar zal die 7 wel op gebaseerd zijn.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)