Lentefee…..

Toen Astrid Kersseboom, die ik een erg leuke nieuwsvrouw vind, eergisteren het 8-uurjournaal presenteerde, zei ze tegen weerman Kroll, toen die aan z’n praatje wilde beginnen: “Erwin, ik voel de lente aankomen!”. Daarop keek Erwin zeer zuinig en zei: “Nou, ik dénk dat ik je moet teleurstellen!” Vervolgens begon hij een heel verhaal over ronddraaiende lagedrukgebieden en stond met grote gebaren aan te wijzen uit welke richtingen wij onze buien konden verwachten. Géén lente dus, jammer voor Astrid (en voor ons natuurlijk), maar helaas.

Maar voordat ze het Journaal afsloot zei Astrid met ’n koppig trekje op haar gezicht en heel zachtjes: “En tóch voel ik ‘t! Goedenavond!”. Een meteorologische studie is mooi, hoor, en al die computerberekeningen die ze je kunnen laten zien, práchtig en hartstikke knap ook, maar mensen, wíe had er nou gelijk? Ze is gewoon een moderne “molenaar uit het midden des lands”, onze Astrid…….

**Even een verklarinkje voor de (te jonge) mensen, die onbekend zijn met “de molenaar uit het midden des lands” : op zondagmorgen was er ooit een natuurprogramma op de Vararadio, waarin deze man werd geciteerd met weervoorspellingen, gelardeerd met ouderwetse weerspreuken, die vaak ter plekke werden verzonnen! Bij het zoeken naar zo’n weerspreuk kwam ik er een paar tegen, die waarschijnlijk niet ‘historisch’ zijn: “Als ’t regent in september, dan valt kerstmis in december” en “Brengt de ochtend avondrood, dan is er met je klok gekloot”…….

1 reactie op “Lentefee…..

  1. Hansje

    april 9, 2008 at 8:20pm

    Ik ga altijd liever op m’n gevoel af dan op ingewikkelde tekeningen waar ik niks van snap. Geloof me, ’t wórdt lente! (Alleen nog even afwachten wannéér…)

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)