Ontslag wegens wansmaak…….?

’n Medewerkster van het cateringbedrijf dat altijd meereist met André Rieu en zijn muzikale circus heeft zich laten ontvallen, dat ze niet zo gek is op de muziek van André. Haar directe baas vond dat niet kunnen en ontsloeg haar. Je muzikale smaak is dus een reden voor ontslag. Helemaal bij een cateringbedrijf zouden ze toch moeten weten dat smaken verschillen!

Het productiebureau van de firma Rieu reageert bij navraag dan ook verbaasd, maar kunnen er niks aan veranderen, want ze zijn niet de werkgever van het meisje. Dat dus een mooie concerttournee aan haar neus voorbij ziet gaan en dáár baalt ze wel van. De zoveelste Kaiserwaltzer had ze best overleefd, zegt ze. Nou ja, ze staat in ieder geval in de krant nu.

Van de week zag ik trouwens een stukje van de documentaire, als je dat bij hem zo kunt noemen dan, die Ivo Niehe maakte over André Rieu. Dat is nog eens ’n Limburger, die van romantiek houdt, zeg! Moet Geert es mee gaan praten. Als je z’n huis ziet, zijn tuin en hoe hij zijn orkestdames en zangeressen heeft aangekleed, poeh, poeh, er moet heel wat aan zijn strijkstok zijn blijven hangen. En groot, groter, grootst is zijn motto.

Voor het decor van zijn nieuwste wereldshow heeft hij het Weense Schloss Schönbrunn laten nabouwen met balzaal, ijsvloeren, fonteinen, Lippizaner paarden er bij en weet ik wat nog meer. Het moest een sprookje worden en zo ziet het er ook uit. Je moet er van houden. Dan word je ook niet ontslagen. Het kost vijf volle dagen om het decor op te bouwen. Je kunt je dus wel voorstellen wat een kaartje kost. In de Amsterdam ArenA komt ’t gezelschap in juni. Het decor moet er dan overdwars in anders past ’t niet.

Maar of je nou het publiek in Toronto, Japan of New York ziet (of op ’t Vrijthof in Maastricht, want het blijft een Limburger, die Rieu, dat vind ik dan wel weer leuk, hij zal wel trots op Nederland zijn of zo…..) de mensen gaan helemaal uit hun dak. In driekwartsmaat houdt ie hele volksstammen in de ban. En mensen van allerlei kleuren, hoor! Dus het nostalgiesprookje werkt wereldwijd.

Maar wat ik me nou afvraag: de koffiedames in het Concertgebouw, hè, zouden die nou állemaal van klassiek houden? Of zouden ze liever Hazes horen, nou ja, niet live dan, maar dat niet zéggen, want stel dat je ontslagen wordt……?

1 reactie op “Ontslag wegens wansmaak…….?

  1. Wieneke

    april 4, 2008 at 10:29am

    Je wordt niet ontslagen in dit land als je je werk goed doet en dan eens een negatieve (of de baas niet welgevallige) opmerking maakt. Het zal wel de bekende druppel zijn geweest bij deze werkneemster.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)