Thuis….

Wat kun je eenmaal terug van vakantie toch blij zijn dat je d’r weer bent en kunt genieten van al het goede dat je eigen land je heeft te bieden! Je zou er Trots Op Nederland-fan van worden. Ga maar na: Albert Heijn gaat vierentwintig miljoen welpies uitbrengen! In de nationale kleuren! Waar een klein land gróót in kan zijn! En waarom? Vanwege het EK Voetbal natuurlijk, want we worden kampioen. Dat is logisch, zeggen ze. Wat zijn welpies? Nou, wuppies, maar dan net even anders. En ja, je moet er weer boodschappen voor doen. Veel boodschappen. Maar dat terzijde, het wordt weer een geweldige actie. Ik kan niet wachten. En die naam: welpies! Ik wou dat ik ’t had mogen verzinnen.

En dan houdt de Telegraaf een enquête met een Stelling van de Dag: “Ik ben blij met reclamefolders”. Daar worden er jaarlijks 12,5 miljárd van verspreid. Dus zonder zo’n sticker krijg je daar ongevraagd, tegenwoordig verpakt in al dan niet afbreekbaar plastic, ettelijke kilo’s van op je deurmat. Heerlijk! Nederland leest weer.

Maar het mooiste nieuws dat ik na terugkomst las was, dat een Belg zijn biertje het liefst in Nederland drinkt. Dat komt doordat de bierleidingen hier het schoonst zijn. Zo maken we ons imago van proper landje toch maar weer mooi waar, mensen! Te beginnen in België, waar een Nederlandse imago-goeroe bezig zou zijn de uitstraling van hun kroonprins Philip op te vijzelen. Misschien is een functie in het biermanagement iets voor ‘m. Het is met Willem A. ook zo aardig gelukt met het water.

Poeh, blij dat ik weer terug ben, hoor! We gaan weer heel wat beleven deze zomer…….

3 reacties op “Thuis….

 1. Irene

  mei 29, 2008 at 9:49pm

  Zeg eh dat Trots op NL-fan, dat is toch zeker maar een grapje hè. Anders ben ik weg hoor.

 2. els

  mei 30, 2008 at 1:42am

  @Irene: Blijf, blijf! Ik meende ’t niet……
  @VJ: Heb je de trom-pet al gezien? Deze zomer wordt één groot kinderfeest….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)