Bammetjes……

De supermarkten hebben weer eens iets nieuws bedacht, namelijk “kinderbrood”. Dat ziet er uit als witbrood, zoals sommige verwende kindertjes alleen maar willen eten, maar, zeggen ze, er zitten echt waar net zoveel vezeltjes in als in gezond bruin brood. Ja, allicht is het duurder! Het moet toch een speciale behandeling krijgen vanwege die metamorfose?

Als onze kleinkinderen hier wel eens boterhammetjes eten krijgen ze bruine, want oma heeft niks anders in huis. En die gaan er altijd in, hoor. Geen klachten. Ook hun moeders zijn bij mijn weten lid van de bruineboterhammenclub. Dus dat “kinderbrood” is gewoon “belazerbrood”, maar ja, dat is geen taal die je je kinderen aanleert natuurlijk…….

3 reacties op “Bammetjes……

 1. smile

  september 8, 2008 at 7:58pm

  Mijn kinderen eten nooit witbrood, ook niet bij vriendjes. Ik ken ook geen kinderen die alleen maar witbrood eten. Da’s toch niet meer van deze tijd? Dus voor wie dat brood nu bedacht is…

 2. karin

  september 8, 2008 at 11:26pm

  Inderdaad, ik ken ook geen kinderen die alleen witbrood eten. Bij ons krijgen ze alleen in het weekend wel witte bolletjes, gewoon omdat dat lekker is. Maar verder..

 3. els

  september 9, 2008 at 1:20am

  Ik vond het ook al een rare uitvinding, hoor! De naam “kinderbrood” zet je ook helemaal op ’t verkeerde been. Maar zo heet ’t wel, zag ik.We zagen in Engeland ook white bread for kids! Raar.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)