Gaat u maar rustig slapen……

Lars geeft altijd leuke cadeautjes weg. Kreeg ik laatst dat boekje over die Utrechtse winkelkatten van ‘m, de vorige keer dat hij hier was bracht hij een poster voor me mee. Die komt van een winkeltje in tweedehands boeken in Engeland, waar ze het origineel ervan vonden tussen oude spullen. Het is een aanplakbiljet, dat de Engelse regering van plan was te verspreiden onder de bevolking, toen er bombardementen dreigden in de Tweede Wereldoorlog. Die verspreiding heeft nooit plaats gevonden, maar nu opeens is er veel belangstelling voor het ding. De winkel heeft er in snel tempo vele exemplaren van moeten laten drukken!

En daarvan heb ik er nu dus een en Lars zelf ook natuurlijk, vandaar de foto die hij maakte. Ik zal de poster niet voor het raam hangen, hoor, maar ik vind ‘m eigenlijk wel toepasselijk voor al die stakkerds, die zich dezer dagen zorgen maken om hun kapitaal en zich handenwringend afvragen of het allemaal nog wel goed komt.

Ik las een column van Twan Huys in de Varagids over een oud boek uit 1932 dat hij in zijn bezit heeft. Destijds geschreven door een Amerikaanse zakenman, Roger W.Babson. Het heet “Cheer Up! Better times ahead”. Deze man voorspelde in 1929 de crash, die toen inderdaad kwam. Daarmee vestigde hij meteen zijn naam als economisch deskundige. Babson schrijft in zijn boek: “Het fundament voor een fortuin wordt niet gelegd tijdens de blauwe lucht van de welvaart, maar in het zompige moeras van een depressie.” Dat je ’t maar weet: er is nog hoop.

Nou ben ik de hele middag met bakken aarde en schoon te maken bloempotten in de weer geweest dus ik kan me dat “zompige” luchtje wel voorstellen. En depressief word je d’r inderdaad niet van, ben je gek. Maar ik ga toch maar es ’n mooi plekje zoeken voor die poster. Zo’n advies is sowieso nooit weg……!

1 reactie op “Gaat u maar rustig slapen……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)