Voetbalvrouwen……

De emancipatie scoort. Er is tegenwoordig meer vrouwenvoetbal op de televisie. Het is nog niet in verhouding met het mannenvoetbal op tv, maar dat is logisch omdat er minder voetbalsters zijn dan voetballers.

Ik zag op een site het woord “damesvoetbal”. Dat moeten ze niet doen, dat is Libelle-taal. Herenvoetbal bestaat toch ook niet! Voetbalheren bestaan wel, maar die zitten in het bestuur en sturen ’n hele technische staf naar huis.

Wat ik wel grappig vind is dat de naam van sommige clubs nog zo helemaal van de jongens is. Zo las ik vanmorgen bij de sportberichten in de krant, dat de girls van de Victoria Boys het zo prima gedaan hadden tegen die van de Enschedese Boys.

Klinkt wel gezellig, hè, zo saampjes……..

8 reacties op “Voetbalvrouwen……

 1. Verbal Jam

  oktober 28, 2008 at 4:33pm

  Vrouwenvoetbal bekt inderdaad véél beter!
  Iets geheel anders: Die Movable Type dementeert! Hij vergeet me telkens, ondanks dat ik dat vakje telkens aankruis.

 2. els

  oktober 28, 2008 at 5:16pm

  Er zal naar gekeken worden. In míjn eigen geheugen zitten jullie gebeiteld, hoor, zolang ik niet dementeer tenminste.

 3. Irene

  oktober 28, 2008 at 10:56pm

  Nou, als we dan toch technische mancootjes mogen aanmelden: het zou prettiger zijn als de reactie die zojuist is geplaatst dan ook vervolgens onder de andere reacties zichtbaar wordt zonder dat je eerst hoeft te refreshen.
  Als ik niet dementeer is dat soms wel zo en soms niet, maar helemaal zeker weet ik het niet.
  Verder vraag ik mij af of zo’n club er wel verstandig aan zou doen zich om te vormen in Enschedese girls. Volgens mij gaan er decennia overheen voordat dat automatisch met voetbal geassocieerd wordt.

 4. Irene

  oktober 28, 2008 at 10:57pm

  Wow, ik zie dat er nu zelfs comment moderation is. Pfoe. Nu maar hopen dat ik erdoor kom. Er stond wel het woord g.rls in mijn vorige reactie…

 5. Irene

  oktober 28, 2008 at 10:58pm

  Het ziet er niet naar uit. Jammer hoor, daar gaat mijn inhoudelijk doordachte reactie over voetballen (misschien wel mijn eerste ooit).

 6. els

  oktober 28, 2008 at 11:33pm

  @Irene: Hartstikke inhoudelijk doordacht, hoor, die reactie! ‘k Ben blij dat ie toch zichtbaar is nu. Het zal ‘m inderdaad wel aan het woord ‘g*rls’ gelegen hebben. De reactiebox zal wel preuts wezen of zo.

 7. Verbal Jam

  oktober 29, 2008 at 1:21pm

  Ja, dat jij ons onthoudt geloof ik wel, zorgzaam als je bent. Maar ga je ook voor ons telkens die namen intypen? 😉

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)