Ach, het is maar blik…..

Vanavond zagen we een BBC-programma, waarin politieagenten in Engeland bezig waren onverzekerde auto’s op te sporen en automobilisten zonder geldig rijbewijs. Dat schijnt daar een enorm probleem te zijn. De agenten hadden daarvoor speciale apparatuur in hun dienstauto. Via het kenteken konden ze binnen de minuut zien hoe of wat.

En als bij staandehouding de juiste papieren niet konden worden getoond en het ook wel duidelijk is, dat het allemaal niet in orde is, mogen ze de auto via een nieuwe regel in de verkeerswet stante pede in beslag nemen en vernietigen. Is dat heftig of is dat heftig?

Ze hebben wel gelijk, dat ze het aanpakken, hoor. Je zult maar aangereden worden door iemand die niet mag rijden en nog onverzekerd is bovendien en dat de blikschade nog het minste probleem is. De politie daar heeft sinds de recente invoering van de wet al meer dan 1100 auto’s op deze manier opgeruimd. De reacties van de ‘slachtoffers’ zijn uiteraard ook heftig, “Maar”, zeggen de agenten “dan moeten ze maar zorgen, dat hun zaken in orde zijn. Dit is hun risico!”. Daarna takelen ze vrolijk de auto op een trailer voor de rit naar de crusher.

Het zal best helpen, denk ik, maar wat gebeurt er hier eigenlijk als iemand onverzekerd blijkt rond te rijden? ’n Boete? En een eventueel slachtoffer krijgt te horen, dat er van een kale kikker geen veren te plukken zijn? Als er bij een controle van alles mis blijkt te zijn met de papierwinkel, wordt hier dan ook de auto in beslag genomen? In de kraker zal ie vast niet gaan, zo’n goeie auto. Zijn we veel te zuinig voor, hier. Maar helpen zou het misschien wel. Preventief graag……

1 reactie op “Ach, het is maar blik…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)