Poespas…..

Dat katten regelmatig cadeautjes meebrengen voor hun baas als ze even een poosje op stap zijn geweest, dat is bekend. Muizen en vogeltjes worden, in welke staat dan ook, keurig op de mat gelegd en dan kijken ze op naar hun baas om bedankt te worden. Maar die is dan niet blij en ruimt met behulp van de stoffer en het blik en met afgrijzen op z’n gezicht, de overblijfselen op van het corps delict. Meestal roept ie er ook iets bij: ” Foei, poes! Dat mag toch niet!” Waarop Minoes denkt: ” Waarom niet? Mens, ik ben ’n jager. Dat is mijn natuur!” En ja, natuurlijk is het zijn natuur, maar wij vinden het zielig voor die kleine muisjes en kleine vogeltjes, die geen schijn van kans hadden tegenover dit monster.

Nee, dan ben je beter af met een kat zoals die in Engeland. Die brengt gezellig elke dag sokken mee naar huis. Waar ie ze precies vandaan heeft weet niemand, maar z’n bazen hebben er inmiddels tegen de zestig. Allemaal verschillende. Waarschijnlijk pikt ie ze van waslijnen in de buurt. De bazen hebben overal briefjes opgehangen om hun buurtgenoten op de hoogte te brengen van de vreemde gewoonte van hun huisdier en roepen ze op om eens te komen grasduinen in hun sokkenbaal op zoek naar hun eigendom. “Er zitten nu ook al nieuwe sokken bij”, zegt het kattenvrouwtje ” dus de mensen zijn uit nood kennelijk al nieuwe gaan kopen. We schamen ons echt dood, maar we kunnen er weinig aan doen, want niemand weet hoe hij het doet!”

Het beest is geen ouwe sok en pas een jaar oud. Dus er is nog voldoende tijd om ‘m te trainen op wat andersoortige kledingstukken. Maak je gewoon van de nood een deugd. ’t Is tenslotte crisis, ook in Engeland…….

2 reacties op “Poespas…..

  1. elisa

    mei 6, 2009 at 9:40pm

    Geweldig! Zo’n kat zou ik wel willen hebben. Elke dag nieuwsgierig wachten waarmee hij je komt verrassen.

  2. Wieneke

    mei 8, 2009 at 11:38am

    Oh, wat een schitterend verhaal. Kon je hem maar eens aan het werk zien, die Engelse kat.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)