Brugman……

De elektronica is niet meer wat het geweest is of zou moeten zijn. Anders zou er toch niet ‘zomaar’ , zonder voorafgaande waarschuwing, een brug open gaan! Rijkswaterstaat gaat er tenminste van uit dat het niks ‘menselijks’ was, waardoor het fout ging met die Ketelbrug en heeft al het elektriek uitgeschakeld. Ik zou het wel weten: gewoon weer een brugwachter die met de hand de brug opendraait, onderwijl een ontspannen praatje makend met de wachtenden. Dat is gezond voor iedereen. Maar ja, dat zal wel weer niet mogen van de Arbo. Of een brugbediening zoals ze die hebben geregeld in Doodstil, ’n gehucht van op de kop af 101 inwoners, aan het Boterdiep in Groningen. Met een mooie website! De foto is uit 2006 dus of het bevalt zo, dat weet ik niet. Maar die brug gaat in ieder geval niet onverwácht open……!

2 reacties op “Brugman……

  1. kb.boonstra

    oktober 5, 2009 at 4:47pm

    gewoon hogere bruggen bouwen dan hoeft de brug helemaal niet meer open. hier in friesland zijn wij wel gewend voor open bruggen te staan maar ja de brugwachter wil ook wel eens wippen

  2. els

    oktober 6, 2009 at 12:33am

    Waar die Friezen al niet aan denken, hè….?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)