De zorg…..

De zorg, zo heette de leunstoel van mijn vader. Daar kom ik ineens op.Gek is dat. Maar toen ik deze week bij mijn apotheek was, zag ik dat de apotheker en zijn personeel, zelfs de mevrouw die de vloer aan het dweilen was, gestoken waren in een ietwat rommelig wit T-shirt van niet al te beste kwaliteit zo te zien, waarop te lezen stond: “IK GEEF OM DE ZORG”. Op de balie lagen papieren zakjes waarop je met je handtekening adhesie kon betuigen met hun actie, die tot doel had minister Klink af te houden van bezuinigingen die de apotheekbranche zouden raken.

Ik ben heel tevreden over onze apotheek. Ze werken heel zorgvuldig, hetgeen me trouwens een vereiste lijkt voor elke apotheek. Maar bij de ene heb je nou eenmaal meer dat idee dan bij de andere. Dat ligt aan de klantvriendelijke benadering, want deskundig zullen ze allemaal zijn.

Apotheken zijn in de loop van de jaren wel enorm veranderd. De tijd van de ‘pillendraaier’ is wel voorbij en hun assortiment is zeer uitgebreid ook. Ik denk, dat ze het daar mede van moeten hebben, want alleen van de pillen en de drankjes worden ze niet rijk meer. Vroeger misschien, maar ook die tijd is voorbij. De minister maakt het echter wel erg schaars, heb ik begrepen. Het was niet druk toen ik er ’s morgens was dus had de jonge apotheker alle tijd om me uit te leggen dat hun actie daarover ging. Het was knijpen en beknibbelen van hogerhand.

Wij hebben nog ’n dokter meegemaakt, die zelf apotheek hield aan huis. De doktersvrouw deed dat deel van de praktijk. De dokter zelf had ’n antieke kast in zijn spreekkamer met medische boeken en van die bruine medicijnflessen er bovenop. Zijn diploma hing er naast. Heel vertrouwenwekkend allemaal. Hij wist wat je mankeerde en wat je er aan kon doen. We hebben altijd prima dokters gehad door de jaren heen.

Maar toch zie ik graag mijn dokter, die ons ondertussen ook al 25 jaar kent, hoor, in z’n computer kijken. Waarin hij, vertelde hij, zelfs door een piep wordt gewaarschuwd als bepaalde medicijnen, die hij van plan was je voor te schrijven, niet bij elkaar gebruikt kunnen worden. En natúúrlijk, dat had de apotheker ook geweten, daar kun je op vertrouwen! Check, check, doublecheck. Maar hij geeft dan ook om de zorg, dat is duidelijk, maar die minister…….?

1 reactie op “De zorg…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)