Taai-taai……

Zo, de Sinterklaasactiviteiten zijn weer geweest voor ’n jaar en de kindjes kunnen weer rustig slapen. Weet je wat ons dit jaar wel opgevallen is? Er was geen taai-taai! Mijn mannen zijn nogal gesteld op van die kleine taaimannetjes en ik heb echt mijn best gedaan om ze te vinden, maar….nergens te krijgen, hoor! Geen grote taai, geen kleine taai.

Was dat alleen hier in de buurt of elders ook? Hebben ze soms ontdekt, dat ze slecht zijn voor het milieu (voor je tanden wisten we dat al, maar dat is wel met meer sint-gerelateerd spul!) of worden ze gemaakt door kinderhandjes in India? Zijn de grondstoffen om ze te fabriceren te kostbaar of uitgeput? Deze ouwe taaie zou dat allemaal wel es willen weten. En of dat iemand anders ook is opgevallen, die taailoosheid.

Als ze stilzwijgend en onopgemerkt, behalve door oplettende types zoals ik, alvast bezig zijn onze tradities rond Sinterklaas af te breken, nou, dan valt het niet op de markt brengen van onze geliefde taaimannetjes, zonder meer onder de noemer van een terroristische daad natuurlijk…….

3 reacties op “Taai-taai……

 1. Wilma

  december 8, 2009 at 1:53pm

  Hier ligt nog een restje. Die tweede zak ging niet helemaal leeg voor 5 december; huismerk van Albert Heijn! Volgend jaar hebben ze ze vast weer 😉

 2. Ingrid

  december 10, 2009 at 11:26am

  Bij de kassa van Super de Boer hier in Beekbergen kreeg ik zomaar een grote taaipop. Zal hem voor je meenemen, wij eten hier alleen pepernoten en chocoladeletters

 3. els

  december 10, 2009 at 12:25pm

  Doe maar! Je vader zal er blij van worden, want hij was dus geheel taailoos dit jaar.Ik heb trouwens niet goed genoeg gezocht, blijkt wel.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)