Levertijd…..

Casaspider kan trots zijn. Wie zijn weblog volgt weet dat ie in Rijen woont. En nu las ik dat een meisje, van nog maar 24 jaar en uit zijn woonplaats, de jongste doctor ooit is geworden, die is afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze promoveerde op een onderzoek naar “gezwollen levers”. Dat lijkt me een bijzonder nuttig onderwerp voor een Brabantse en zo net voor ‘de carnaval’ gepresenteerd: dát is nog es timing, zeg!

Deze hooggeleerde vrouw is na haar studie geneeskunde eerst begonnen aan haar proefschrift en dat schijnt een volgorde te zijn, die niet vaak voorkomt. De meeste geneeskundig afgestudeerden lopen eerst co-assistentschappen en gaan daarna al dan niet proefschrijven.

Zo’n leeftijdsrecord is natuurlijk aardig. De één wil om die reden in een zeilboot de wereld rond en de ander wijdt zich aan de gevolgen van een opgezwollen lever. ’t Is veel werk allemaal, maar je haalt zo wel de krant …….

4 reacties op “Levertijd…..

 1. CasaSpider

  februari 13, 2010 at 8:56pm

  Ja Els, in Rijen wonen heel slimme mensen. Dat blijkt maar weer eens. Die 24-jarige dame mag best eens naar mijn lever komen kijken. Het is zaterdagavond, Carnaval en ik heb twee Westmalle Tripels op.

 2. els

  februari 14, 2010 at 1:45am

  @Casa: het linkje van Puck liet zien, dat het om een erfelijke afwijking van de lever ging en niet zozeer om die, waar bierliefhebbers hun best voor doen, maar wellicht vindt Loes daar ook nog wat op!Ik snap nu wel waarom je in Rijen bent gaan wonen!Voor de veiligheid dus. 🙂
  @Puck:Inderdaad een knap stuk werk. Zulke mensen kunnen niet jong genoeg doctor worden! Bedankt voor de link, want zo’n klein berichtje als in onze krant zegt eigenlijk niks.

 3. Irene

  februari 15, 2010 at 5:35pm

  Even tussendoor: wat is er met je feeds gebeurd? Ik zie er geen meer.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)