Verontrustende ontwikkelingen…..

‘k Begin aan mezelf te twijfelen, zeg! Zo begint gerommel in je hersenen dus. Ik leg ’t even uit. Ik heb ’n kalender met van die weekblaadjes, waarop ik alles wat onthouden moet worden in dit huis of niet mag worden vergeten, wat volgens mij aardig hetzelfde is, noteer. En ja, ik wéét dat ’t ook met de computer kan, maar die hang je niet zo makkelijk in de keuken aan een haakje boven het aanrecht. Maar luister. Een fatsoenlijke kalender begint elke week met een zondag. Dacht ik. De Dag des Heren is de eerste dag van de week, toch? Maar de onze niet, die begint op maandag. Hoewel, nu ik er over nadenk: de Heer was eerst bezig de hele santekraam te scheppen en nam daarna pas pauze, toen ie zag dat het goed was. Dus eigenlijk….

Enfin, wat mij dus overkwam deze week, die een beetje vol was met van alles en nog wat, is, dat ik me steeds een dag vergiste.Was me het hele jaar nog niet gebeurd en er zijn toch al wat weekjes verstreken. Het begin ging goed, maar gisteren (woensdag) zou ik gaan oppassen bij mijn dochter in Beekbergen en belde nog even hoe laat ze dacht te moeten vertrekken. En toen zei ze: “Ik vind het gezellig als je komt, maar ik heb liever dat je mórgen komt!” Ik had me een dag te vroeg gemeld. Dat is tot daar aan toe, kan gebeuren.

Maar vanmorgen vroeg m’n bed uit omdat ik om 9 uur bij de dokter moest zijn. Ik meldde me bij de assistente, die vriendelijk “Goedemorgen, mevrouw P.!” zei en nam plaats in de wachtkamer. Daar las ik een hele ouwe Margriet met zelfmaak-sinterklaascadeautjes, kun je nagaan hoe oud. Verder is het een moderne praktijk, hoor. Na verloop van tijd, toen er al hele families, die later binnengekomen waren dan ik, aan de beurt waren geweest, dacht ik maar eens te gaan informeren of ik wel op de lijst stond. “Ik zal eens kijken”, zei Fokjelien. “Nee, wel mórgenochtend om 9 uur! Gôh, ik zeg u nog wel vrolijk gedag ook!” Ha, ha, leuk.

Ik was dus wederom een dag te vroeg. Ze was wel zo aardig om mijn bloeddruk even te meten en ze zou mij bellen nadat ze met de dokter had overlegd. Want die wou mij eerder zien dan de drie maanden die we anders altijd afspreken vanwege wat stijging van een en ander.

Ik hoef dus morgen niet nóg eens en dat is service natuurlijk. Maar wellicht doen ze dat alleen bij dementerenden. Ik heb een nieuwe afspraak voor over vier weken en die staat met grote letters op de kalender met een grote kring om de dag heen. Je moet je wel aanpassen aan je afwijking natuurlijk. Of zal ik toch maar even achter een fatsoenlijke kalender aangaan, die wél op zondag met z’n week begint……?

4 reacties op “Verontrustende ontwikkelingen…..

 1. Jenni

  maart 12, 2010 at 4:21pm

  Zo was ik vanmorgen op het winkelcentrumpje hier in de wijk en zag de snoepkraam staan (de enige kraam die is overgebleven van de gesneuvelde weekmarkt) en dacht: “Goh, staat die snoepkraam hier nu ook al op donderdag?” Het heeft zeker een half uur geduurd voor ik me realiseerde dat niet Candy Kees in de war was maar ik….

 2. els

  maart 12, 2010 at 5:03pm

  @Jenni: Een half uur is dus zo ongeveer het gemiddelde, want zolang duurde het in mijn geval in die wachtkamer….Ik ben toch wel erg blij, dat ik niet de enige ben! Dank!

 3. R van InR

  maart 14, 2010 at 11:51am

  En als je kijkt naar de Engelse en Amerikaanse datum- en tijdnotatie begrijp je niet dat er ooit nog iemand op de juiste dag en het juiste uur op zijn/haar afspraak komt.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)