Brainwave…..

Die verhoging van de pensioenleeftijd is gewoon een gezondheidsmaatregel. Dat moeten we goed begrijpen al wordt het ons nooit uitgelegd. Hoe langer je blijft werken, des te meer slimmigheid en alertheid is je deel. Daar wordt veel te weinig de nadruk op gelegd.

Dat van die slimheid hebben een paar Belgische wetenschappers uitgedokterd, stond in de krant. Die lui hadden we daar, volgens mij, toch helemaal niet voor nodig, zeg! Al ben je maar een ietsepietsie slim en alert, dan kun je dat zelf nog wel bedenken. Als je in de running blijft zit het meestal met je hersenpan wel goed.

Moet je natuurlijk geen postbode zijn, die na 38 jaar dienstverband de laan uit gaat. En daar, volgens eigen zeggen, nog wel begrip voor heeft ook. Want er ís nou eenmaal minder post tegenwoordig, de concurrentie is moordend en vaak nog oneerlijk ook. Daar kan het bedrijf niks aan doen.

Maar ondertussen is ie wel te jong voor pensioen en te oud voor een nieuwe start. Ik vind zoiets dramatisch. Zo’n man weet niet eens of ie wel in zijn huis kan blijven wonen, las ik. Ze moeten het goed regelen voor al die mensen, want hoe blijf je anders slim en alert. In naam van de volksgezondheid dus.

Waarom denk je, dat ik zo snel na mijn pensionering ben gaan webloggen? Precies. Je moet toch wát, zonder baan…..

1 reactie op “Brainwave…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)