It ain’t easy being Green…..

Ach, wat heb ik te doen met die Engelse keeper, zeg! Wat hem overkwam ten overstaan van de ganse voetbalwereld is natuurlijk vreselijk, dat was ‘m wel aan te zien. Maar je bent als doelverdediger ook wel in de aap gelogeerd, hoor! Als een veldspeler eens z’n dag niet heeft, nou ja, kan gebeuren. In het ergste geval wordt ie gewisseld.

Als een keeper z’n dag niet heeft is het meteen dramatisch! Wat ie verder dan doet of gedaan heeft is niet meer van belang. Hij staat in the picture. “Het moment van falen” ook, want die foto staat de volgende dag op de voorpagina. “Hij had ‘m moeten hebben!”, roept iedereen. “Wat een blunder!”.

Mijn kleinzoon is keeper van zijn E-elftal. Hij is soms ook knap chagrijnig als ie er te veel doorlaat. Wij vinden dan dat ie zo leert met teleurstellingen om te gaan. Maar die Green is al zoveel ouder, hè? En die staat in een WK-doel en niet bij VV Beekbergen. Dat is toch anders. Ik leef met ‘m mee….

2 reacties op “It ain’t easy being Green…..

  1. CasaSpider

    juni 13, 2010 at 2:28pm

    Green zag er wel heel ongelukkig uit na zijn blunder. Gelukkig had hij meer geluk op de inzet van Altidore. Keeper is een vak apart, dat is zeker.

  2. sandra

    juni 13, 2010 at 7:58pm

    Met Gerard Kempkers is het volgens mij intussen ook wel weer goed gekomen, t is het risico van het vak.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)