Ontwikkelingshulp……

Albert Heijn wil zijn ‘beesies’ terug. Die gaan ze dan na het WK naar de kindertjes in derde wereld landen sturen. Is dát even goedertierenheid met een sigaar uit eigen doos, zeg! Eerst hebben ze verdiend aan al die extra boodschappen die je moest doen om in het bezit te komen van die frutsels en nu maken ze goeie sier met diezelfde dingen door er een ‘goed doel’ van te maken. Waar de consument alweer aan mee mag werken. Dat geeft iedereen zó ’n goed gevoel!

Ik weet niet hoeveel miljoen van die dingen er landelijk zijn uitgegeven de laatste weken. Maar er zijn waarschijnlijk ook miljoenen uitgegeven aan de actie. Zou het niet een beter idee zijn geweest om de miljoenen, die ze uitsparen door de actie gewoon niet te houden, te besteden aan hulp aan die derde wereld landen? Moet je eens kijken wat zo’n gebaar aan symphatie zou hebben opgeleverd!

Maar lever ondertussen je beesies maar weer in, hoor! Uit milieu-oogpunt een goed idee. Zijn wij ze hier kwijt. Er schijnt trouwens wel een labeltje aan te zitten, waarop staat dat ze niet geschikt zijn als speelgoed voor kinderen jonger dan drie jaar. Mogen ze er wel even bij zeggen als ze daarginds worden afgeleverd. Er schijnt daar nogal wat klein volk rond te lopen……

1 reactie op “Ontwikkelingshulp……

  1. Gijs

    juli 4, 2010 at 11:51am

    Hulde, Els. Al die acties van die supermarkten om mensen naar binnen te lokken… Zelf weiger ik die rommel altijd, deden meer shoppers dat maar 🙂

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)