Huis-aan-huisverkoop…..

Nou, we zijn weer eens met onze neus op de feiten gedrukt, hoor! Ik was boven heel hard bezig met onze slaapkamer. Dat zijn van die ‘vlagen’ waar ik stante pede gebruik van moet maken.

En toen werd er gebeld. Vanaf boven zag ik wel zo’n tien kinderen voor de deur staan. Ze hadden een of ander onduidelijk mandje of schaaltje bij zich, waarop iets eveneens onduidelijk eetbaars lag, dat ze kennelijk wilden verkopen. Ik zag er niet uit, was druk en ik had helemaal geen zin om beneden de deur open te gaan doen. Niet erg oma-achtig, ik weet het, maar het kwam me gewoon niet uit nu. Anders ben ik altijd heel meewerkend, hoor, in zulke gevallen, dat moet je maar van me aannemen.

Ik hoorde ze overleggen: “Nee, ze zijn niet met vakantie, want het raam staat open.” Die kan dus zo bij Baantjer. Toen zei een van die kinders: “Hier wonen ook hele ouwe mensen, hoor. Die zijn van vroeger.”……….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)