Wisseltruc…..

Weet je, eigenlijk vind ik het best geestig, dat de Belgen en de Hollanders allebéi zo zitten te hannesen om een regering in elkaar te knutselen. Zou het ’n ideetje zijn om eens even te ruilen? Dat zij het bij ons komen doen en wij bij hen? Dan is er in beide landen weer es ’n frisse kijk op de zaak!

De Belgen dan aan de kroketten tijdens het overleg en nou, je weet hoe België culinair op de kaart staat, daar kunnen die boerenkoolkokers van ons ook nog wel wat van opsteken. Daar hebben ze vast geen bezwaar tegen. Want het eten moet goed in orde zijn bij zo’n klus. Ze komen al slaap te kort ook. Daar word je chagrijnig van en dan lukt ’t van geen kant natuurlijk.

Vroeger op ons werk ging de directie ook altijd heel luxe zitten vergaderen op een chique, meestal afgelegen plek als we weer eens in ‘zwaar weer’ zaten. Gezondheidszorg, hè, dan heb je dat. Dan gingen ze nadenken over de te volgen strategie. Wij werkten gewoon door en wachtten af. Wat er uit zo’n overleg kwam betekende meestal meer werk voor ons. Administratief vooral, want er moest duidelijk worden, dat wij dat zware weer veroorzaakt hadden. Moest je van kwartier tot kwartier je ‘verrichtingen’ gaan noteren. Veel extra gedoe en dan hoorde je opeens, dat het niet meer hoefde, want het werkte niet. Ja, wij wel, maar het systeem niet.

Het valt niet mee, iets besturen, dat weet ik wel. Ik ben dan ook blij dat ik het tot onze auto mag beperken. De macht over het stuur zogezegd. Want dáár gaat het allemaal om: wie krijgt ‘de macht’. De strijd daar om maakt het zo moeilijk om overeenstemming te bereiken. En ik ben ook wel ’n beetje ongerust over ‘de jongensdroom’ van Verhagen, die hij had toen ie minster werd.

Maar ondertussen voel ik me niet zo onbestuurd, hoor. En in de krant stond de uitspraak van een hoogleraar, die er verstand van heeft, dat we helemaal niet hoeven te wanhopen. “Nederland onbestuurbaar? Nee, hoor!” stond als kop boven het artikel. Ik dacht meteen: “Gaat u maar rustig slapen” en dat hebben we wel es vaker gehoord uit Den Haag…….

1 reactie op “Wisseltruc…..

  1. sandra

    september 4, 2010 at 6:56pm

    Toen wij een keer onze werkzaamheden moesten klokken, had ik ook bijgehouden hoeveel tijd ik kwijt was aan het bijhouden van de tijd.
    Het management was not amused :-)).

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)