En dan is er koffie…….

Je kunt misschien wel zo langzamerhand merken dat ik dagje ouder word. Niet dat ik dat lichamelijk zo erg voel, maar het is meer het type onderwerp dat ik aansnijd. Dat ik de overlijdensadvertenties in de krant altijd naspeur op vrienden en bekenden, zal ik maar zeggen, dat is eigenlijk niks bijzonders. Doe ik mijn hele leven al en ook jonge mensen doen dat, hoor! Ik kijk ook naar de geboorteberichten, maar ja, het loopt nou eenmaal niet zo synchroon dat komen en gaan.

In die advertenties blijkt ook een trend te zitten, die je vroeger niet had. Behalve dat er nogal eens huisdieren met afbeelding van hun voetprintjes bij staan, worden tegenwoordig ook alle familieleden genoemd, die de overledene zijn voorgegaan. Wel met ’n kruisje achter hun naam. Dat een overleden echtgenoot wordt genoemd is wel logisch, daar heeft degene wegens wie de advertentie moest worden opgesteld een band mee.

Maar vanmorgen stond er een overlijdensbericht van iemand in de krant waaronder een lijst van zeven overledenen stond. En vier nog levenden, waarvan drie aangetrouwd. Als beginregel stond er: “Uit ons midden is weggenomen….”, terwijl “In ons midden verwelkomen wij….” logischer zou zijn geweest. Het is natuurlijk een kwestie van hopen en geloven, dat wel. Je weet ’t niet.

Als je die reclame van Nespresso met Clooney en Malkovich ziet, valt er trouwens wel wat te regelen daarboven……….

4 reacties op “En dan is er koffie…….

 1. CasaSpider

  december 23, 2010 at 9:45am

  Statistisch heb je helemaal gelijk.
  “We zijn nu bijna compleet”, had ook gekund.
  Als er daarboven daadwerkelijk alleen maar Nespresso gedronken wordt, ben ik zo weg!

 2. Jenni

  december 23, 2010 at 11:02am

  …….terwijl “In ons midden verwelkomen wij….” logischer zou zijn geweest. Hahaha, moest hier zo om lachen (sorry, ik hou wel van een beetje morbide humor)

 3. jan

  december 24, 2010 at 4:48pm

  Een predikante met wie ik veel heb samengewerkt spaarde bijzonder advertenties. De meest bizarre was die begon met de tekst:
  Op zijn vakantieadres heeft de Here tot zich genomen

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)