Ditjes en Datjes…….

Wat mis ik toch een boel, zeg! Allemaal mensen bijvoorbeeld, die ik helemaal niet ken. En over wie iedereen het heeft. Boeren, die een vrouw zoeken, zangers die in de finale van The Voice of Holland of Popstars staan, Sterren die dansen op het ijs, acteurs die wereldberoemd zijn in heel Nederland. Omdat ze in Onderweg Naar Morgen of Goede Tijden Slechte Tijden, door deskundigen ONM en GTST genoemd, spelen en daarin dan “doorbreken”. Dat is bij elkaar dus een grote groep mensen, die mij totaal onbekend is.

Mijn buurvrouw brengt als ze boodschappen heeft gedaan bij Dirk soms een tijdschriftje voor me mee, dat “Ditjes en Datjes” heet. Dat beschrijft de levenswandel, garderobes en relaties van al die nationale celebrities en ze gaan nog wel over de grens ook. Een soort PrivĂ© op kruideniersformaat. Soms heeft ze ook nog een blaadje bij zich waarin de royalty staat, ook belangrijk voor je kennisname. Doordat ik die blaadjes wel lees, het is tenslotte heel aardig van mijn buurvrouw dat ze aan me denkt als zijnde een midden in het leven staande persoon, ben ik nog enigszins op de hoogte, maar omdat ik die kennis niet onderhoud, vergeet ik ’t net zo makkelijk weer en dat ligt niet aan mijn leeftijd. Maar de oud-papierbak vaart er wel bij.

Mijn persoonlijke horizon is dus beperkt, kun je wel zeggen. Maar dat is wel zo rustig. Wat ik dan wel weer weet is dat Doutzen Kroes, die model-Friezin, weet je wel, een zoontje heeft gekregen, want dat stond gewoon in de krant. Phyllon GorrĂ© heet ie. Daar is weinig Fries aan, da’s waar………

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)