’n Blauwe maandag……

En…? Al lekker depressief? Dat moet, hoor, want het is vandaag Blue Monday! De meest depressief makende dag van het jaar. Zeggen ze. Waarom? Tja, dat weet ik ook niet, ik voel me niet anders dan gisteren. Het is buiten wat grijs, maar verhip, het is januari! Gisteren hebben we de zon trouwens nog even gezien en koud was het ook niet, maar ja, toen was het ook nog ’n gewone zondag en niet blue.

Die Blue Monday is dus weer es een fraai verzinsel. De reisbranche meldt, dat uitgerekend vandaag de meeste zomervakanties worden geboekt. Omdat de mensen triestig worden van het weer. Maar wat wil je nou? Het jaar is nog geen drie weken oud. En dan zijn we tegenwoordig nog zo gezegend dat je, als je dat wilt en er geld voor hebt, tulpen, hyacinthen, narcissen of aardbeien kunt kopen. Daar moest je vroeger op wachten tot ze d’r echt waren! Je kunt trouwens van hele andere dingen en op andere dagen chagrijnig worden ook, hoor. Niet, dat ik daar last van heb, het gaat met mij prima en ik leef mee met iedereen die het wel heeft, maar het moet gewoon geen Blue Tuesday worden, makkelijk zat.

Ik zag vanmorgen ook nog iets in de krant, dat ik wel vermakelijk vond. Sponsors van sportclubs verbinden graag hun naam aan die van de club, zodat die genoemd en bekend wordt. Maar nou is er hier een volleybalclub die Kindercentrum-Alterno heet. Wat stel je je daar bij voor? Hele kleine volleyballertjes met het net op anderhalve meter hoogte en ’n gezellige Nijntjebal tijdens de wedstrijdjes? Oké, ’n streepje tussen die twee namen, maar dat hóór je niet. De senioren weten dat het sponsorgeld nodig is en de club bestaat al bijna veertig jaar, maar als je, omdat het toch ’n mond vol is zegt, dat je bij het Kindercentrum volleybalt…..Nee, ze zeggen natuurlijk allemaal nog Alterno. Stom van mij. Depressief makend ook, dat gezeur over zo’n naam. Als zo’n club maar ondersteund wordt en de kinderopvang daardoor niet duurder…….

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)