Guppies……..

‘k Zeil niet en heb dus ook niet het plan om ooit als alleroudste de wereld rond te varen. Ik kijk wel uit, zeg. Maar ik zou ook nooit op het idee komen om, net als Laura Dekker, “het zeilmeisje”, tussendoor effe terug te gaan naar huis om een tentoonstellinkje te openen en presentaties te geven. Een recordpoging is een recordpoging en die onderbreek je toch niet?

Ja, ze liet haar bootje wel achter op de plek waar ze was, maar een boot is een vervoermiddel, al noem je ‘m nog zo liefdevol “Guppy” en hou je heel veel van hem. Een vervoermiddel en niet meer dan dat. Jij wilt dat record, die boot niet. Een ruiter, die een recordpoging doet, heeft tenminste nog een lĂ©vend paard onder z’n achterste. Daar doe je ’t samen mee. Ik vind altijd het paard net zo knap als z’n berijder, hoor!

Maar die opening zal wel weer heel veel geld opleveren, bedacht door mensen rond Laura. Nou ja, kan ze ook even bij d’r familie langs. Die maakt zich zo nu en dan misschien ook wel ongerust over hun guppie. Met al die enge Somalische piraten waar ze langs moet en zo. Nou ja, dan is er wel weer een Nederlands marinefregat in de buurt en er is trouwens op zo’n klein zeilbootje niet zo veel te halen voor piraten. Op de Hiswa wel……..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)