Ken je die van die tuinman, die zou komen….?

Nou, die kwam niet. Hij komt sinds vorig jaar ook bij onze buren, nadat die eerst bij ons de kat uit de struik hadden gekeken hoe hij ’t deed. Uiteraard combineert de tuinman onze lusthoven uit economisch oogpunt en schoffelt eerst bij de een en daarna bij de ander.

Ik drop mijn uitgelezen Libelle altijd bij de buurvrouw op de keukentafel, waarna zij hem meestal in het ziekenhuis neerlegt, waar ze de laatste tijd nogal eens moet zijn. Een nuttig leven voor een uitgelezen damesblad. Ik zei dus tegen mijn buurvrouw, toen ik even bij haar was: “Nou, de tuinman is niet geweest, hè?” “Nee, want die komt volgende week!”, zei ze.

Je gaat twijfelen, maar ik weet zeker, mijn man zat er bij en die is behoorlijk bij de pinken, dat kan ik je melden, dat hij écht tegen ons gezegd heeft: “De achttiende kom ik weer.” Met onze buren sprak hij de 25e af.

Ik ben nu blij om een paar dingen. Ten eerste is het héérlijk zonnig weer, zodat ik zo direct even buiten ’n kopje koffie ga drinken, ten tweede is de tuin al opgeruimd, niks mis mee, en ten derde heeft de tuinman zich vergist en ben ik niet achterlijk. Allemaal dingen om gelukkig van te worden.

En ik héb nog ’n tuin en geen tsunami te verwachten, dus wat kan ons gebeuren…….?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)