Stukjes…….

Mensen, die iets te maken hebben met journalisten, of er zelf een zijn, hebben het om dat duidelijk te maken altijd over “stukkies”, als ze het over columns van zichzelf of anderen hebben. Zal wel vaktaal zijn en daar weet ik natuurlijk niks van.

Ik mocht vroeger van mijn ouders niet slordig praten en nooit zulke verkleinwoorden gebruiken. Dat vonden ze te Amsterdams. Ik kreeg nooit een briefie mee naar school en de post bezorgde bij ons geen pakkies. En koppies thee of koffie werden er niet gedronken. Maar een kopje kofje ook niet en dat vond ik dan wel weer raar……

2 reacties op “Stukjes…….

  1. Peter Weehuizen

    maart 12, 2011 at 11:50am

    Dit is inderdaad waarschijnlijk iets Amsterdams. Simon Carmiggelt, die destijds in Het Parool zijn “Kronkels” schreef, noemde die altijd zijn “stukkies”. Hij was met zijn stukkies in Nederland wereldberoemd maar wilde zo de betrekkelijkheid ervan benadrukken.

  2. els

    maart 15, 2011 at 12:29pm

    Ach ja, de “Kronkels” van Carmiggelt….En ik hóór ‘m “stukkies” zeggen. Nostalgie!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)