Hagelslag…….

Veel werk voor niks dus in Apeldoorn. Maar zoals zoon al zei: “Better safe than sorry”. We hadden onze auto, die pas acht maanden oud is en dat is dramatisch gezegd toch te jong om al total loss verklaard te worden, ingepakt tegen de mega-hagelkorrels die voorspeld werden. We hadden de tuinstoelkussens op het dak, de voorruit en de neus van de auto gelegd en daaroverheen de autohoes getrokken. Wij vonden dat wel slim, maar hebben teveel vertrouwd op de elastieken die om de bumpers zaten. Er kwam een enorme windhoos ónder de hoes en die blies het hele zaakje de parkeerplaats over.

Een echt niet naaste buurvrouw kwam gedienstig de kussens brengen. Spectaculair was het wel even.

Maar het begon toch al hard te regenen en dus hebben we alles er maar weer snel overheen gedaan. De buurman kwam met plakband waar hij zijn eigen hoes ook mee had vastgezet. Hij is blijven zitten, de hoes, de buurman ging naar huis. Maar dat de hoes op z’n plek bleef was geen wonder want er gebeurde verder niks. Die harde wind is het ernstigste wat ons is overkomen. Ja, geonweerd heeft het en behoorlijk geregend en de straatverlichting was even uit, maar misschien was dat uit voorzorg. Maar dat was het wel.

Ik had alle plantenbakken- en potten onder de poort gezet. Ook best nog veel werk en bovendien hadden we met een groot afdekzeil de broeikas afgedekt. Allemaal vanwege die mega-hagelstenen. En dat was dus allemaal voor niks.

In plaats van dat je nou blij bent dát er niks gebeurd is, want dat is elders wel anders, loop ik nu te zuchten, dat alles weer teruggezet moet worden. Ik ben dus gewoon te lui voor een natuurramp. In zo’n geval zal alles van een ander moeten komen, dat is wel duidelijk. Ik hoorde trouwens dat ze in het Belgische Genk op zo’n duizend gloednieuwe auto’s poffertjes kunnen gaan bakken. Ze houden daarboven ook totaal geen rekening met de aardse economie, hè, en duizend poffertjeskramen is natuurlijk ook wat overdreven als je al zoveel frietkotten hebt…….

3 reacties op “Hagelslag…….

 1. R van InR

  juni 30, 2011 at 11:09pm

  Je zou eigenlijk de uren die je daarin gestoken hebt en het gebruikte materiaal bij het KNMI moeten kunnen declareren.

 2. els

  juli 1, 2011 at 1:02am

  Ach, die stakkers krijgen toch al zoveel over zich heen aan kritiek, het zou mijn vak niet zijn: weervoorspeller. Goed doe je het nooit.

 3. Cor

  juli 4, 2011 at 10:48pm

  Het is mij jaren geleden overkomen dat een hagelbui mijn auto veranderde in een poffertjespan.
  Het heeft wel wat om op feestjes te vertellen dat je auto total-loss is geregend…

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)