Klara heeft voorrang……

Even ’n onvervalst plattelandsbericht. In Voorst, dat tussen Apeldoorn en Zutphen ligt, heeft de gemeente, op initiatief van een koeienknuffelaarster een oversteekplaats voor koeien aangelegd op de Noord Emperweg. Nou kom ik zelden op het idee om een koe te willen knuffelen, maar dat ze ons melk geven vind ik prachtig van ze en ook om te zien hou ik van koeien in een wei. Verder ben ik geen veekenner.

Maar dat idee van die oversteekplaats vind ik leuk en diervriendelijk. Ook een koe wil wel eens haar horizon verbreden. En dat kan nu. Deze koeien hebben er maar liefst 10 hectaren bij. Het schijnt de eerste te zijn in Nederland, een dergelijke oversteek.

De beesten hebben even moeten oefenen, maar ze weten al hoe het werkt. Ze kunnen niet alleen naar een ander weiland, maar ook zelfstandig naar een robotmelkmachine in de stal om zich te laten uitmelken op het moment dat de uierdruk te hoog wordt. De boer kan ondertussen rustig op zoek naar een vrouw, want hij is niet nodig. Klara regelt ’t zelf wel.

Nu we toch agrarisch bezig zijn: we zagen (nou ja, ik dan) van de week een wei vol met uitsluitend zwarte schapen. En nou zal je toch het witte schaap van de familie zijn, zeg! Wat moet je d’r mee…….?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)