Loungetime……

Wat doe je op zo’n heerlijk zonnige dag als vandaag, als bovendien het terras achter je huis weer spic and span is na een hogedrukspuitbeurt? Juist, je gaat eens even langs Intratuin voor wat kleur en fleur. Ze hebben daar natuurlijk nog veel meer dan alleen flora en fauna, maar als ik altijd alles zou kopen dat ik leuk vind, zou ik er maar beter niet meer kunnen komen. De beste bestrijding van de verleiding is de vermijding, nietwaar? We hielden dus de hand op de knip, op een klein kiertje na, en kochten wat voorjaarsgebloemte voor de tuin. Viooltjes, vergeet-me-nietjes en witte bloemetjes, die vast familie zijn van de madeliefjes, maar waarvan ik de naam even niet weet.

Toen kwamen we ook nog even op de afdeling waar de tuinmeubels staan. Dat heten tegenwoordig loungesets. En zijn behoorlijk aan de prijs ook. Maar mooi, hoor. Met dikke kussens, die je ook moet zien op te bergen als het regent, maar daar kun je dan een bijpassende kussenkist voor kopen. We zagen er een van 1099 euro. Ik bedoel maar. ’n Koopje.

Toen zagen we een mevrouw, die in diep gepeins verzonken in zo’n tuinbankstel zat. Ze ging op het driezitsgedeelte zitten, probeerde toen de tweezits en tenslotte de eenpersoons stoelen. Ze wreef eens over de stof van de kussens, zakte in de stoel onderuit en sloot haar ogen. Heel verstandig, want dat moet natuurlijk wel kunnen als je zoiets duurs koopt als een echte loungeset.

Het was best een beetje vermakelijk om haar te zien worstelen met de gedachte over de aankoop. Ze keek echt ’n beetje wanhopig, vond ik. En ik kon me dat helemaal voorstellen. Maar later dacht ik: “Dat is er natuurlijk een van de Consumentenbond of van Kassa. Gewoon een officiële loungeset-tester!” Kan toch?

Nou ja, ondertussen ben ik blij, dat na een sopje onze plastic klapfauteuils nog helemaal goed zijn, de kussens de winter ook uitstekend hebben overleefd in onze kunststof kussenkist, en dat het kleedje nog prima over onze twaalf jaar oude tafel past. We hoeven niks nieuws en het grote loungen kan beginnen! Héérlijk, die zon (gaat ook al voor niks op!)……….

4 reacties op “Loungetime……

 1. fien

  maart 15, 2012 at 6:44pm

  Wij hebben nog van die kleinere kwekerijen rondom ons dorp. En daar ga ik over een maand wel heen.
  Maar ik wacht nog maar even. Het is pas half maart.
  Maar wel lekker buiten gezeten. Kleed op de tafel, de tuinstoelen uit het tuinhuisje, en de kussens liggen bij ons onder het bed, want we slapen beneden.
  Kan ik eindelijk eens stofzuigen onder het bed.!!

 2. els

  maart 16, 2012 at 1:18am

  Ik heb ’t ook bescheiden gehouden, hoor! Het grotere werk komt nog wel. Onze tuinman komt volgende week pas en daar overleg ik mee, want die heeft er écht verstand van. Ik ben meer van de potten en de bakken en die kunnen bij ons eventueel nog de kas in als het toch nog te koud voor ze wordt. En Intratuin is leuk, maar van die kleine kwekerijen zijn vaak leuker!

 3. Fien

  maart 16, 2012 at 10:59am

  Over benedenslapen gesproken. Gisteren lekker de tuindeuren wagenwijd opengezet. Bij het naar bed gaan de hor voor de deur en de deur op de ketting.
  Even later zei ik: “Wat hoor ik toch?”
  Licht weer aan, zat er een hele grote pad voor de deur ons aan te kijken. Hij kon niet naar buiten.
  Mijn man moest het doen. Ik, de held, durfde niet. Zo glibberig.

 4. els

  maart 16, 2012 at 1:03pm

  Wij hebben ook een huispad! Of liever gezegd een tuinpad, want daar blijft ie gelukkig. Voordat hij ontdekt werd hadden we ook al een tuinpad, maar daar liepen we gewoon overheen! Ik ben trouwens ook niet zo’n held, hoor, waar het glibberige beesten betreft.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)