’n Regenbak…….

Dat heb ik nou altijd als ik op vakantie ben geweest: dat ik het huis wil veranderen. Geen verbouwingen of zo, daar heb je geld voor nodig, maar gewoon een beetje rommelen met dingen die we al hebben. Dat kost alleen maar energie en ’n beetje fantasie. Van het een heb ik wat meer dan van het andere, maar dat mag op mijn leeftijd. Het komt ook door het weer, hoor. Daar raak je van ‘naar binnen gericht’.

Onze oudste dochter is gistermorgen met man en kinderen naar Turkije vertrokken. Onze oudste zoon heeft de familie in hun eigen auto naar Schiphol gebracht. Daar moest ie behoorlijk vroeg z’n bed voor uit, maar dat vond hij niet erg. Maar die luitjes zijn dus lekker naar de zon. Nou is dat het soort zon, dat voor mij een pietsie teveel is, hoor. Dat trekt mij niet zo. Ik ben gewoon een moeilijk mens, dat wel zon wil, maar dan met een gewone draaglijke temperatuur d’r bij. Dat is daar niet aan de orde, maar ze hebben parasols in Turkije.

Net regende het weer pijpenstelen, maar nu schijnt de zon weer ’n beetje. Ze gaan trouwens zaterdag in Amsterdam een protestmars houden tegen het slechte weer. Dat ze daar een beetje gek waren, wist ik al, ik kom er tenslotte zelf vandaan, maar dit is toch wel de limit. Ze gaan handtekeningen aanbieden aan Piet Paulusma en De Bilt aansprakelijk stellen voor de slechte voorspellingen.

Ik vond het altijd wel een rustig idee, dat het weer nou es iets is, waar geen knopje voor is om het te regelen. Zolang ze dat niet hebben uitgevonden scheelt dat toch weer ’n paar oorlogen, nietwaar? Nou ja, we blijven maar optimistisch en dan meteen ook maar voor de verstandelijke vermogens van de ‘verzinners’ van die protestmars. Ik las, dat er iemand was, die óók een protestmars wou organiseren, maar dan tegen ‘het gezeik over het slechte weer’. Ik betuig mijn adhesie…….

2 reacties op “’n Regenbak…….

 1. Puck

  juli 20, 2012 at 12:35am

  Juist vorige week dacht ik: goddank dat we het weer niet in de hand hebben, want allemachtig wat zouden er dan inmiddels een hoop protesten zijn geweest, kamervragen, referenda, etcetera. Als iets in dat geval reden voor een kabinetscrisis zou zijn geweest, dan was het wel het onzomerse zomerweer, dit jaar.
  Ja, goddank dat we hier nou eens niets over te zeggen hebben, geen eisen kùnnen stellen.
  Maar nu blijken we, als volk, dus toch een manier te hebben gevonden om iemand op de een of andere manier aansprakelijk te stellen.
  Als ik niet beter zou weten zou ik het haast wijten aan een zonnesteek…

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)