Surprise, surprise…..

 

Vanmorgen in de auto hoorden we weer eens die reclame voor een ‘voordelige’ uitvaart. Dat daar zo wervend mee wordt geadverteerd via een radiospotje vind ik eigenlijk een beetje vreemd. Je verwacht wat ingetogenheid over dit onderwerp. Dat een bedrijf zijn product aan de man probeert te brengen is natuurlijk wel logisch, maar door de aard van dit  ‘product’  komt een tekst wel es ’n beetje raar over. Er wordt gemeld dat ze je de goedkoopste uitvaart kunnen leveren, zonder verrassingen achteraf.

Dat lijkt me in ieder geval voor één lid van de in zo’n geval verzamelde menigte dan nog maar afwachten. Die hoopt wellicht Petrus aan de hemelpoort te treffen, misschien wel een stoel in de hemel en dan liefst een met vier poten, nou ja, in ieder geval veel liefelijks te ondervinden. Maar ik meen  me ook te herinneren, dat er mensen zijn die achteraf opgewacht denken te worden door 73 maagden.  Niemand die echt weet hoe het nou eigenlijk zit met die verrassing achteraf. Dat van die verassing, dat is voor veel mensen vooraf al zeker en dat schijnt dus voordelig te kunnen, zeggen ze…..

5 reacties op “Surprise, surprise…..

 1. Peter Weehuizen

  november 28, 2012 at 3:00pm

  Dat van de 73 maagden dat is een straf. Dat houd een mens niet vol om ze allemaal tevreden te houden. Je krijgt slaande herrie. Die verassing op de laatste regel is dat om de maagden te ontlopen of een tikfout? ( Tante ver(r)aste haar neefje met een aansteker.)

 2. jan

  november 28, 2012 at 7:10pm

  Persoonlijk zou ik liever een matras hebben dan een stoel met vier poten. Voor je weet worden die onder je weg gezaagd.

 3. Els

  november 29, 2012 at 1:44am

  @Peter: Geen tikfout, ‘crematie’ had ook gekund 🙂
  @jan: Ik kwam eigenlijk op die vier poten, omdat ze bij ons thuis vroeger zeiden als je zogenaamd iets aardigs gedaan had voor iemand: “Dank je wel, je verdient een stoel in de hemel” en dan zeiden ze er achteraan: “met drie poten”. Maar een matras heeft ook wel wat. En misschien hóef je helemaal niet meer te zitten of te liggen in het hiernamaals, je weet ’t niet, je weet ’t niet……

 4. Cor

  november 30, 2012 at 11:41pm

  73 maagden is inderdaad een straf. Het betekent ook 73 schoonmoeders namelijk…

 5. Els

  december 1, 2012 at 2:23am

  @Cor:Wat is dat toch met schoonmoeders? Ik ben er zelf een, maar mijn dochters zijn geen maagden, scheelt dat?

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)