’n Fan van niks…..

Weet je waar ik best blij om ben? Dat ik helemaal geen voorkeur heb als het om voetbalclubs gaat. Ik ben gewoon fan van allemaal. Hun begroting interesseert me ook helemaal niks. En dat is hartstikke makkelijk.

Wat de wedstrijden betreft heb je spannende, saaie, en van die onvoorspelbare. Dan zeggen de verslaggevers: “Er staat veel op het spel, de belangen zijn groot!” En dat kan me dan helemaal niets schelen. Toevalstreffers zijn het leukst. Door mijn opstelling (en niet die van de trainer) word ik niet  gauw teleurgesteld.

Uiteraard noem ik scheidsrechters, die verkeerd beslissen, onbekommerd  ‘oenen’, grensrechters verdenk ik soms van ‘zand in hun ogen’. Dat kan allemaal. Spelers, die mekaar onderuit schoffelen en elkaar zowat een been-of enkelbreuk bezorgen, ik noem ze gewoon ‘klojo’s’, terwijl dat eigenlijk helemaal geen oma-achtig woord is. Tja, dat doe je allemaal als fan van niks.  Voetbal is spannend om naar te kijken.

Maar dat PSV van Ajax verloor, ons Gelderse Vitesse heel karig gelijk speelde tegen Roda en dat Feijenoord gelijk speelde tegen RKC, terwijl Ronald best van z’n broer had willen winnen, ach….. We hebben een leuke competitie, vind ik. Er zit van alles in aan emotie en drama. ’t Is net een soap eigenlijk…..

1 reactie op “’n Fan van niks…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)