Bloemlezing…..

Op gevaar af dat ik weer es voor een ouderwetse neuzelaar wordt versleten,  ik las weer iets raars in de krant: Een oma krijgt van een paar stadswachten een boete van 130 euro omdat ze haar kleinkinderen toestaat narcissen te plukken in een gemeenteplantsoen. Die boete had inderdaad wel wat meer aangepast kunnen worden aan ‘het vergrijp’, dat vind ik ook. Maar dat die oma het heel gewoon vindt dat de kinderen een bosje samenstellen voor hun mama, dat vind ik dan weer niet normaal.

Natuurlijk is het ’n echt Telegraaf-opblaas-onderwerp, zoiets. En dat de PVV van Den Haag, waar het allemaal plaatsgreep, wil dat burgemeester Van Aartsen, liefst met ambtsketting natuurlijk en met  een bosje (gekochte) bloemen in de hand bij de misdadigers langs gaat om zijn excuses aan te bieden voor de onmenselijke afhandeling van een en ander, nou, daar moest ik erg om lachen. Hoe kómen ze d’r op!

Maar “Blijf met je tengel(tje)s van dingen af die niet van jou zijn” lijkt mij een mooi opvoedkundig lesje om uit te delen als grootmoeder. Vooral als ze nog zo lekker jong zijn, die kinderen. Je kunt er donder op zeggen, dat zoiets later toch een stuk moeilijker wordt. Met fietsen en scooters en zo……

1 reactie op “Bloemlezing…..

  1. Grietje

    mei 5, 2013 at 8:32am

    haha, dat had ik natuurlijk ook zelf kunnen verzinnen, even lezen hier en ik ben weer op de hoogte. Ik lees geen televaag en heb dit stukje hier ‘even’ gemist. Maar goed, de takken etc die ik pluk staan niet bij mij in huis maar bij het bezoekerscentrum, daar hoorde ik die mensjes ook kakelen tegen elkaar. Ik vond het wel vermakelijk.
    En die oma…. nou ja, je gaat dit gewoon ook niet doen. Stel dat iedereen in het openbaar groen narcisjes gaat plukken voor mama 🙂 dan wordt het een hele kale bende. Maar goed, overdrijven is ook een vak en voor 130 euro kun je toch heel wat mooie bloemetjes kopen.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)