Come fly with me….

.....het opritje van neef Max in Melbourne.....

…..het opritje van neef Max in Melbourne…..

Terwijl ik dit stukje in een conceptje zat te typen, zaten mijn zus, Kloris en ik hoog boven in de lucht. Net opgestegen van Melbourne Airport. Als ik door het ovale raampje van het vliegtuig naar buiten keek, zag ik een ietwat nevelige, maar wolkeloze en zonnige hemel. Beneden mij grote stukken land met zo hier en daar een huis (dat is pas echt in the middle of nowhere, zeg! ) , een farm waarschijnlijk en af en toe een dorp of zo. We zijn weer op weg naar de Sunshinecoast na een geweldig leuk weekend.

We waren al vroeg op vanmorgen na een zeer warme nacht waarin het moeilijk slapen was. Het was best lekker zo vroeg. Onze neef bracht ons naar the airport voordat ie zelf naar zijn werk ging. Dwars door het Melbourne maandagochtend fileverkeer. De meest rechtse baan (links rijdend verkeer, he) is hier gereserveerd voor auto’s waarin meerdere personen zitten. We schoten dus best aardig op. Leuk voor neef, want hij was door ons natuurlijk wel laat op z’n werk.

Het was heel leuk, dit familiebezoek. Allemaal Australische belevenissen, want wie kan zeggen dat ie kangoeroevlees heeft gegeten? Nou, ik dus. Ze hebben er hier teveel dus eten ze d’r maar wat op. Niet dat ik het meteen weer zou hoeven, want ik vind het vlees wat droog en het kost wat tijd om te kauwen. Wat de smaak betreft is het wat je er aan doet met barbecue en kruiden en zo. Maar misschien denken kangoeroes wel hetzelfde van mensenvlees, je weet ’t niet.

Toen we op het vliegveld van Maroochydore waren met een lekkere temperatuur en een aangenaam briesje, zochten we buiten een taxi om ons naar huis te brengen. De taxidriver had snel in de gaten dat we Dutchies waren en vertelde dat hij een poosje in Deventer op school had gezeten en Apeldoorn kende hij ook! Zijn vader was als militair in Indonesiƫ geweest en zo kwamen ze in Nederland terecht, maar nu is ie zo Australisch als de kangoeroe. Leuke kerel. En hij bracht ons netjes thuis en zo hoort het ook als je taxidriver bent.

Het was leuk in Melbourne en Max, onze neef is trots op zijn huis, zijn familie en zeker ook op alles dat met AustraliĆ« te maken heeft en dat vinden we terecht…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)