Warming-up…..

Duurzaamheid is terecht een populair onderwerp. Hergebruik wordt gestimuleerd en dat is niet verkeerd. Wij werken daar op onze bescheiden manier uiteraard allemaal aan mee en als je het goed wilt doen ben je d’r maar druk mee. De ‘retourette’ bij ons winkelcentrum wordt goed bezocht en ik vind het altijd leuk om te zien wanneer ouders er de tijd voor nemen om hun kinderen zelf de spullen weg te laten gooien. Toch een soort opvoeding, ook als ze nog klein zijn. “Nee, dat is een witte fles, die moet in het andere gat!” Prachtig.

Maar over gaten gesproken: het nieuwste dat ik hoorde op het gebied van de duurzaamheidstechnologie was dat men de warmte, die een mens bij zijn toiletbezoek produceert via zijn uitwerpselen en

.....met obstipatieklachten niet naar de dokter, maar naar uw energiebedrijf.....

…..met obstipatieklachten niet naar de dokter, maar naar uw energiebedrijf…..

blaasinhoud, wil gaan gaan gebruiken om het huis mee te verwarmen. (Sorry, ik had natuurlijk ook poep en pies kunnen zeggen, maar dat klinkt niet zo wetenschappelijk en dat was natuurlijk wél de bedoeling!) Maar een feit is, dat zulk spul als je gezond bent wel alvast een temperatuur van zo’n 38 graden Celsius heeft. Bij zo’n verhaal gaat je fantasie, tenminste de mijne wel, toch meteen aan het werk!

Allereerst dacht ik: zou dat nou zoden aan de dijk zetten? Je mag toch wel een aardig aantal huisgenoten hebben en een behoorlijk druk sociaal leven met veel visite om aan een beetje warmteopbrengst te komen! Je gaat natuurlijk extra bier inslaan om het toiletbezoek te bevorderen en misschien moet je om die reden zelfs nog aan het verbouwen. Waar blijft dan je winst? Maar ach, ik vergeet de duurzaamheid. Die mag uiteraard wel wat kosten.

Je hebt wel kans, dat moeder ’s avonds tegen haar man zegt: “Ik vind het wat frisjes! Ben je al geweest vandaag? Heb ik dáár nou die bruinebonensoep voor gekookt, zeg…..!”

2 reacties op “Warming-up…..

  1. Jenni

    maart 11, 2014 at 12:07pm

    Het wordt dan wel aantrekkelijk om een drol van een kerel of een zeikwijf te trouwen 😉

  2. els

    maart 11, 2014 at 2:38pm

    En een combinatie van beiden is natuurlijk helemaal een lot uit de loterij!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)