Vrijdag…..

Onze overbuurman had vandaag een Canadese vlag uitgestoken. Het was 70 jaar geleden, dat Apeldoorn werd bevrijd, op 17 april. Door de Canadezen, van wie er velen al eens hier terug zijn geweest om mee te rijden in ’n  optocht met oude militaire voertuigen om nog eens juichende dankbare Apeldoorners te zien. Want iedereen is toch  heel blij om door hen in vrijheid te kunnen leven en het is, ook al is het alweer zo lang geleden, belangrijk dat die bevrijding van toen niet wordt vergeten.  En het was mooi om zwart/wit foto’s in de krant te zien en dat er ook een lesprogramma is gemaakt voor de scholen. Er zijn nu nog mensen, die er over kunnen vertellen, omdat ze het hebben meegemaakt.

Zoals onze buurman, die er een Canadese vlag voor kocht. Ik had er nog een foto van willen maken, maar hij hing er zo slapjes bij, die vlag. Dat lag niet aan de vlag natuurlijk, maar er was geen wind. Zo’n ding hoort blij te wapperen!

.....kijk, zó dus.....!

…..kijk, zó dus…..!

Maar dan moet je ook wel zo’n vlaggenstok hebben natuurlijk…..

1 reactie op “Vrijdag…..

  1. Paul

    april 18, 2015 at 11:01am

    Toch mooi dat iemand die moeite neemt, we hebben veel aan de bevrijders te danken!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)