Het dak eraf…..!

Een kleinzoon, die zijn basisschool gaat verruilen voor een middelbare. Wat zeg ik, dit jaar zijn het twee kleinzonen! Joost, die naar het Chr.Lyceum gaat na de vakantie, was gisteravond eerst nog even acteur in de afscheidsmusical die zijn klas opvoerde en die “ Het dak eraf!” heette.

Het verhaal ging over een wethouder, die een oud landhuis, dat hevig onderhoudsbehoeftig was, verhuurd had aan een club miljonairs, die er hun soos van wilden maken, maar ook aan een daklozenopvang, die er uiteraard heel andere plannen mee had. Geen betrouwbare wethouder dus.

Die heel verschillende doelgroepjes moesten er met elkaar dus iets van zien te maken. Er was dwars door het huis een streep getrokken, die door geen van de betrokkenen mocht worden overschreden. Maar ja, als een van de rijke meiden verliefd wordt op zo’n dakloos figuur dan heb je de poppen aan het dansen natuurlijk. Dan worden de belangen behoorlijk verstrengeld.

Bovendien bleek het toilet zich in het gedeelte van de daklozenopvang te bevinden en dat was op z’n zachts gezegd ook wat lastig. Een beunhaas van een aannemer, die goedkoop het dak zou repareren voor die dweil van een wethouder, maakte de ellende compleet na een onweersbui. Kortom: uit het leven gegrepen allemaal. Er zaten leuke vondsten in de teksten. De miljonairs wilden bijvoorbeeld een feestje en waren van plan Andre Adieu uit te nodigen als strijkje en er hing een klok aan de muur, die in plaats van “koekoek!” “kroepoek!” riep, want hij was ‘ made in Indonesia’ !

Dat het aan het eind allemaal goed kwam en de verbroedering compleet, laat zich raden natuurlijk. Het was een leuke avond. Veel dubbelrollen voor de kinderen, omdat het een klas was van maar 23 kinderen en zo’n schoolmusical er op berekend is, dat de klas veel groter is. Dus er moesten nogal eens verkleedpauzes gevuld worden, maar daar was op gerekend! Muziek en dans, wat verder weinig met de musical te maken had, maar dat hinderde niet. Het was een vrolijk geheel.
Onze Joost bevond zich in miljonairskringen, was gehuld in een strak zwart pak met hoge hoed en gouden stropdas. Het stond ‘m wel.

Aan het eind een door de middenstand gesponsorde verloting, waar we een kaasschaaf en ‘ n setje hele kleine schroevendraaiertjes, handig voor brillen en mini-elektronica, aan hebben overgehouden. Een enthousiaste zaal, gevuld met opa’s, oma’s, vaders, moeders, broertjes en zusjes, het was gezellig!

Volgende week nog een kampeerweekje op Vlieland en dan verlaat groep 8 de school en begint aan een nieuw leven na de vakantie.

Wij hebben nog ’n schoolmusical te gaan volgende week, want een en een is twee. Je ziet, ik kan nog tellen al is mijn schooltijd al een poosje geleden. Ben benieuwd, waar die musical over gaat!
Leuk…..!

 

.....een duistere foto, want we zaten nogal achteraan en ik ben geen professional, maar evengoed ging het dak eraf, hoor.....!

…..een duistere en niet erg scherpe foto, want we zaten nogal achteraan en ik ben geen professional natuurlijk, maar evengoed ging het dak eraf, hoor…..!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)