Sport…..

.....waar je maar druk mee kunt zijn.....

…..waar je maar druk mee kunt zijn…..

Een paar dagen mijn broeierige zolderkamer gemeden, hoor! Er was niet te verblijven. Ik had dan ook groot respect voor mensen die zich wel drukmaakten met die warmte. Want sjonge, sjonge wat was er veel te doen in Apeldoorn, de laatste weken! We hadden een WK Beachvolleybal over de speciaal aangelegde zandvloer, want ja, strand is hier niet te vinden natuurlijk. Het witte stadhuis deed het wel mooi als achtergrondje. Net zoiets als die enorme mooie boot in Rotterdam. In Den Haag hebben ze wel strand, maar daar legden ze het zand toch ook in de stad. Nou ja, de beachvolleybal-wereldbond was heel tevreden hoe Nederland het georganiseerd had. En “ we” hebben zilver!

En dat vrouwenvoetbal dan! Wat een meiden, zeg! Allemaal staartjes, want dat lange haar, dat normaal langs die knappe gezichtjes hangt, zit bij voetballen knap in de weg natuurlijk. Behalve bij sommige Chinese vrouwen, die knippen het gewoon in coupe bloempot. Heb je d’r ook geen last van. Maar leuk, hoor, ik heb goeie wedstrijden gezien en het werd nog uitgezonden ook door de omroep-sport-mannen! Ze gaan vooruit.

We hadden in Apeldoorn een goed gesponsord driedaags ” Drakenbootfestival” met geroei over het Apeldoorns Kanaal in uiteraard drakenboten en muziek er omheen van echt niet de minste formaties, dus heel veel mensen hebben zich op de oevers uitstekend vermaakt. Ik lees erover in de krant, hoe leuk het was, want het was mij wat te warm allemaal. En de muziek konden we in de achtertuin ook horen, want die was hemelsbreed niet ver weg.

Verder had Nederland nog een erg leuk evenement binnen de grenzen. De Tour-start natuurlijk. Eerst zaterdag die proloog in Utrecht! Wat een publiek erbij, zeg! Heel veel leuke, vrolijke mensen allemaal. En dat ze dan zo netjes achter hekjes staan, kilometers lang, nou, dat geeft een land ook een uitstekende naam, hoor! Dat doet wat voor je imago in de wereld. Daar kan Dijsselbloem niet tegenop. In Zeeland regende het nogal, maar was het precies op tijd droog bij Neeltje Jans voor de finish. Ook goed geregeld dus.

Tja, en Max reed het grind in. Jammer, maar helaas. Maar hij hield zijn auto heel en dat is toch mooi zuinig. Op Silverstone was het mooi weer, dat was wel eens anders. Ik weet nog, dat de toeschouwers ’n keer niet naar huis konden omdat hun auto ondergelopen was op de parkeerplaats! Een paar jaar geleden toen het nogal regende in Engeland tijdens de Formule 1.

Nou en dan nog Wimbledon! Ook leuk en ook warm. De zussen Williams tegen elkaar. Leuk. Door de Tour volg ik het iets minder. Maar er is dus veel sport te horen en te zien en dat vind ik leuk. En ach, wat zielig van die valpartij in België, zoveel kanshebbers naar huis! Risico van het vak, zeggen ze. Ja, maar als er een sukkel bijvoorbeeld even z’n bidon pakt en afwijkt van z’n lijn terwijl ze 70 km per uur rijden, ik zeg maar wat, hoe kun je zo’n risico nou voor zijn als sporter?

Tom Dumoulin had zulke mooie plannen gisteren. Een Nederlander met een Franse naam, fraaier kun je het toch niet hebben in een Tour de France. Nou ja, ze worden hopelijk wel weer heel al de botten van die mannen, maar ik ben blij dat ik hun moeder niet ben. Sport, mooi, hé…..?

1 reactie op “Sport…..

  1. pokemon go coin generator reddit

    februari 24, 2017 at 6:59pm

    Ein Sternstündchen, liebe Francine. Was für eine Arbeit und WIEEE genial bitte 🙂 ich liebe sie 🙂 Ich freu mich total auf unser ProjektAllerliebste Grüße Alma

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)