Hees…..

Er is een manier om wereldwijd beroemd te worden. Zorg dat je op ’n beetje gunstige plek staat om één of twee hijskranen om te kunnen zien vallen. Vergeet niet om de camera van je telefoon in de aanslag te hebben en zet het op een bloedstollend krijsen zodra de actie begint.

Zelfs op filmpjes, die andere mensen van de gebeurtenis hebben gemaakt, ben je te horen en dat is toch niet niks. Bovendien sta je de volgende dag met naam en toenaam in de krant, omdat journalisten naar je op zoek zijn gegaan.

Wat ik dan wel weer een taalkundige vondst vind, zoals ik hoorde, dat een omvallende hijskraan voortaan ‘krijskraan’ heet…..

.....destijds ook 'n filmpje van gemaakt.....

…..destijds ook ’n filmpje van gemaakt…..

8 reacties op “Hees…..

 1. jan

  augustus 8, 2015 at 4:53pm

  Het koortsachtig zoeken naar mensen die krijsen heet tegenwoordig onderzoeksjournalistiek. En ik kan het weten . . . .

 2. Els

  augustus 8, 2015 at 5:22pm

  Geweldig! ´k Ben blij met die uitleg, scheelt veel onderzoek…..

 3. Paul

  augustus 10, 2015 at 8:59pm

  Krijskraan, die term had ik nog niet gehoord, het gekrijs natuurlijk wel.

 4. http://netcheck.tech/lahona.com

  oktober 29, 2016 at 3:13am

  Ah ah Nihal95: vediamo chi la vince!! (sto scherzando)Per me fra Eragon e le cronache del ghiaccio e del fuoco non c’è confronto (vedi Jaime Lannister, un uomo da sposare-tenendo un pugnale a portata di mano)

 5. http://www./

  november 4, 2016 at 5:11am

  Olá , eu tomo Qlaira faz 2 meses , mais n sei se ela realmente previne a gravidez pois eu e meu namorado quase fizemos sexo mais n ouve penetração e ele usou camisinha tem algum risco deu engravidar ?

 6. http://www./

  januari 28, 2017 at 11:12pm

  Once everyone takes their percentage, the miner may receive as little as 70% of the LBMA. Fairtrade and Fairmined certification will provide miners the chance to ask for pre-financing from prospective buyers

 7. Foarte interesanta modalitatea de a atrage publicul. Poate pentru unii functioneaza, dar eu personal citesc o carte dupa recomandariile prietenilor, mamei (care este deasemenea o cititoare pasionata la fel ca mine) si de ce nu chiar si a bibliotecarei si nu prea ma orientez dupa coperti, dar daca pentru unii functioneaza : BRAVO celor care s`au gandit la asta!

 8. kredit von privat für immobilie

  februari 8, 2017 at 5:09pm

  Hey I am so happy I found your blog page, I really found you by mistake, while I was searching on Yahoo for something else, Anyways I am here now and would just like to say thank you for a incredible post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)