Niet zomaar gast…..

‘k Las dat zondagavond onze minister-president als gast aanwezig is in het programma Zomergasten van de VPRO. Eigenlijk vind ik dat een beetje vreemd. Niet dat ik Mark Rutte geen aardige man vind, hij valt best mee als ie niet teveel lacht, maar met de verkiezingen in aantocht, waarvoor partijen

.....hallo, ik ben een zomergast.....

…..hallo, ik ben een zomergast…..

campagnegewijs al aardig bezig zijn (foldertje hier, plannetje daar) hoort zo’n partijgebonden overheidsdienaar als een premier toch niet in een programma van een paar uur aan het woord te zijn.

Ja, ik hoor het iemand al zeggen: die man kan best interessante hobby’s hebben, een mooie muziek- of filmsmaak hebben, gezellig kunnen vertellen over wat hem bezighoudt en ik neem direct aan, dat hij zich zal onthouden van politieke uitspraken. Dat mag ik van harte hopen. En dat de interviewer hem daar ook niet toe zal verleiden. Ik vraag me af of dat te vermijden zal zijn.

Maar goed, laten we ervan uitgaan, dat dat lukt. Dat Mark Rutte geportretteerd zal worden als een gewone Nederlander met een goeie baan, geen makkelijke baan, maar dat wou hij zelf. Dan nóg zal hij zich als persoon kunnen neerzetten als iemand die je best zou kunnen kiezen als dat weer aan de orde komt. Een aardige, leuke, intelligente man, die lief is voor z’n moeder. Nou, daar zijn er een heleboel van. Maar die krijgen geen podium in Zomergasten…..

1 reactie op “Niet zomaar gast…..

  1. Wieneke

    september 4, 2016 at 10:11am

    Juist en daarom wordt er hier in huis vanavond absoluut niet gekeken. Natuurlijk gaat hij zichzelf neerzetten als dé man die het land wederom vier jaar moet leiden. Al geeft hij geen enkel politiek geluid, dan nóg is deze meneer heel goed in staat om zwevende kiezers te charmeren. Ik zou hem best als buurman willen hebben, maar zeker niet als minister president.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)