Verwachting…..

Onze oudste dochter vertelde dat ze een etentje had gehad met haar “zwangerschapsclubje” van 15 jaar geleden, toen zij haar oudste zoon verwachtte. De vrouwen komen na al die jaren nog steeds bij elkaar van tijd tot tijd. Ik vind dat erg leuk.

Onze dochter vertelde dat toen de kinderen nog klein waren de gesprekken gingen over de voeding, de fruithapjes en natuurlijk over de vorderingen, die het diverse gebroed maakte. “De mijne slaapt al lekker door” en later “ja, ze kruipt al” en “ik zal blij zijn als dat tandje erdoor is”. Zorgen kun je ook delen als die kinderen allemaal even oud zijn. Dat lijkt me ook fijn. Ontdekken dat iets niks bijzonders is, want een ander kind heeft dat ook.

Maar inmiddels hebben ze nu allemaal pubers! Dat is andere koek. Brommers en bijbaantjes komen in zicht en bier bijvoorbeeld. Dan zijn er toch wel wat verschillen in aanpak, hoor! Moeders die zeggen ( over dat bier dan) : “Ik heb liever dat ie het thuis drinkt, dan ergens anders”. Maar je moet dan wel incalculeren, dat zo’n kind nogal eens ‘ergens anders’ komt. Dat is toch een kwestie van vertrouwen en je kind goed kennen. Mijn dochter vindt het niet goed, bier drinken voor een joch van 15. Hoopt, dat ie d’r zo lang mogelijk mee wacht.

Bij ons in de familie houden ze op een nette manier, hoor, wel van ’n pilsje. Dus als je het over voorbeeldfuncties hebt, moet ik me voorzichtig uitdrukken. Maar misschien valt ’t mee. Bij oma drinken de kleinzonen cola en als ik bowl heb gemaakt vindt die ook gretig aftrek. Ik heb maar vertrouwen in de goede afloop. Het zijn voorbeeldige jongens tot nu toe…..

.....toen was ie twee en met z'n vader mee naar een motorzaak, dus de 'brommergreep' zat er al vroeg in.....

…..toen was ie twee en met z’n vader mee naar een motorzaak, dus de ‘brommergreep’ zat er al vroeg in…..

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)