Kras…..

Toen we zaterdag nog een paar slimme boodschappen deden bij de Jumbo en mijn blinde kloris even in de auto bleef zitten, omdat het maar een paar dingetjes waren die we nodig hadden, mijn zoon en ik snel terug zouden zijn vertelde hij bij terugkomst dat er iemand tegen onze auto was aangereden. Hij had de auto maar niet verlaten, omdat hij in zo’n situatie weinig kan uitrichten. Maar dat er schade zou zijn was wel duidelijk. Toen we boodschappen gingen doen was het parkeervak naast ons leeg.

Nu stond er naast ons wél een auto geparkeerd en de bejaarde bestuurder stond er nog bij. Onze zoon vroeg hem of hij tegen onze auto was aangereden. Dat ontkende hij. Wij hadden schade aan de linkerachterkant van de auto en hij aan de rechtervoorkant van de zijne. Toen mijn zoon hem daarop wees, zei de man, dat dat een “ouwe” schade was, die iemand anders had gemaakt. Zijn auto zag er met deuken trouwens uit, alsof ie wel meer ‘aanrijdinkjes’ had gehad. Zoon was zo handig om van het kenteken en de schade een foto te maken en van onze beschadiging ook. Diepe krassen en de parkeersensor hing er uit, maar de man zei dat ie zelfs nog rondgekeken had naar een dader, waarop hij in zijn auto stapte en wegreed.

Zoon vroeg aan een jongen van de Jumbo, die bij de retourette bezig was of er camera’s hingen en dat was zo. De jongen ging naar binnen om iemand te halen en toen kwam de Jumbobaas, meneer Wiegmans zelf even poolshoogte nemen. Hij zou de camerabeelden even bekijken, zei hij en ons dan bellen. Dat deed hij al snel en hij vertelde, dat het wel zeker was, dat onze tijdelijke parkeerbuurman de boosdoener was. Die dus, zonder zich bekend te maken, ‘de plaats delict’ had verlaten. Hetgeen een strafbaar feit is. Wiegmans heeft de beelden op een stick gezet, die hij niet aan mijn zoon mocht meegeven, zei hij, maar die de politie kan opvragen.

Pas vanmiddag kon er trouwens pas aangifte gedaan worden bij de politie, want weekend, hè? Op afspraak ook nog. Maar melden bij de verzekering kan niet zonder politieaangifte dus nu wachten we af. Er kan met de auto gereden worden, maar het is weer zo’n gedoe. En reparatie kost toch aardig wat. Waarom zo’n man dan gewoon ontkent dat ie zoiets gedaan heeft, dat snap ik niet. Tenzij hij niet verzekerd is, bang is zijn rijbewijs kwijt te raken omdat hij niet goed genoeg meer ziet, gezien de deuken in zijn voertuig. De agent mocht geen persoonlijke gegevens geven van de bestuurder, maar zei wel dat ie nogal aardig op leeftijd was.

We zien het wel. Onze auto staat op mijn naam en volgens het procesverbaal ben ik de ‘benadeelde’. Ik kan nog slachtofferhulp krijgen ook. Bof ik even, zeg! Nou, voorlopig hoop ik dat het gewoon netjes wordt afgewikkeld. De politie houdt ons op de hoogte. Krasse(nde) knarren, het is toch wat met die mensen…..

.....dat hebben we even uitbesteed.....

…..dat hebben we even uitbesteed…..

2 reacties op “Kras…..

  1. Irene

    januari 26, 2017 at 10:06pm

    Ha, slachtofferhulp, dat zou ik weleens willen weten hoe dat in zijn werk gaat. Natuurlijk heb ik het er niet voor over om zelf eerst slachtoffer ergens van te worden (ik denk trouwens niet dat dat hier voor zo’n aanrijdinkje verstrekt wordt) egoëstisch als ik ben, maar als jij nu eens verslag deed van hoe het is gegaan?

  2. Els

    januari 27, 2017 at 2:54pm

    Het was zo’n voorgedrukt formulier waar dat op stond. “U hebt aangifte gedaan, wat gebeurt er nu verder?” Daar stond Slachtofferhulp ook bij genoemd. Kon je om vragen. Maar dat ga ik als benadeelde natuurlijk niet doen. Dat is meer voor ernstiger vergrijpen, moorden, verkrachtingen, overvallen en voor wandelende oude dames die van hun tas worden beroofd bijvoorbeeld. Deze oude dame laat zich nog meestal rijden ook, tas op schoot. De luiwammes. Dus ik kan je geen verslag doen helaas. Ik zal meer gaan wandelen. De aanrijding wordt trouwens keurig afgehandeld.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)