Mancave…..

.....geen commentaar.....

…..geen commentaar…..

Vorige week stond er een artikel in de krant over een man, die in zijn schuur een ‘mancave’ had ingericht. Een mannengrot dus. Daar kon ie zich terugtrekken als het huiselijke verkeer hem teveel werd. Vrouw en kinderen ontvluchten. Er stond ook een foto bij hoe rustig ie d’r bij zat. Helemaal aan het ontspannen.

Zoiets haalt dus de krant. Waarom? vraag je je af. Ter aanmoediging voor andere mannen om de schuur es op te ruimen, desnoods een fietsenhokje te bouwen, want die dingen hebben geld gekost, die kun je niet zomaar buiten zetten en dan een barretje, koffiezetter, televisie en een makkelijke stoel in de schuur en vader heeft een mancave. Waar vrouwen niet welkom zijn en kinderen al helemaal niet. Zijn zoontje mocht er pas in als ie z’n eerste glas bier achter de knopen had. Vader en zoon samen als mannen aan het bier.

Ik heb op Google es even gekeken bij het woord ‘mancave’. En dan vooral de plaatjes. Nou, dan zie je wat, hoor! In sommige van die caves staan pooltafels, auto’s en ze zijn ingericht als kroeg zelfs met dartboard en al. Daar zit heel wat in van het familiekapitaal. Ook barkrukken, dus de vrienden mogen er in. Als die het verkeer thuis even niet zien zitten.

Wat ik me wel kan voorstellen is, dat je je best wel eens even wilt terugtrekken. Dat heb ik zelf ook. Ik heb een fijn zolderkamertje, waarvan de verwarming niet optimaal werkt, ondanks frequent ontluchten van de radiator, maar dat vind ik wel wat hebben. Dat ‘schrijft’ beter, het is er nooit te warm. Behalve soms in de zomer, want ik zit wel pal op ’t zuiden met mijn zolderraam. Ik lees er, ik luister er muziek bij onderwijl. Ben een grote fan van allerlei klassieks, brassbands vind ik mooi, maar ook bewonder ik de meiden van O’G3NE. Wat die doen vind ik fantastisch, zo muzikaal. Ik ‘draai’ ze vaak.

Maar goed, dit kamertje is dus mijn cave zo’n beetje. Iedereen mag er komen, hoor. Ik ben geen man. Vroeger hadden de dames een boudoir, maar dat was meer voor de optut, geloof ik. Daar kwamen geen mannen. Optutten doe ik heel ergens anders, maar ook zonder mannen natuurlijk. Ik gun alle vrouwen eigenlijk een womancave, maar die bestaan niet echt, denk ik. Vrouwen komen van Venus en mannen van Mars, zo is het nou eenmaal. En dat hindert niet. Ja, soms, maar dat terzijde.

Wat ik wel een vreemd aandoende uitspraak vond in dat artikeltje over die man met z’n schuurcave in De Stentor is, dat ie zei, dat zijn vrouw zijn mancave ‘spic en span’ hield. Kijk, dát had ik ‘m nou mooi helemaal zelf laten doen…..!

1 reactie op “Mancave…..

  1. jan

    januari 22, 2017 at 9:41am

    Volgens mij hebben de meeste mannen hun hoofd ingericht als mancave.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)