Kansberekening…..

.....met de hartelijke groeten van de belastingdienst.....!

…..met de hartelijke groeten van de belastingdienst…..!


We volgen ’s avonds bij ons kopje koffie altijd even de quiz “Per seconde wijzer” van Kees Driehuis. Op 1 is dan tegelijkertijd het NOS-journaal, maar dat kun je wel missen, beter missen eigenlijk. Wat ze daar vertellen weet je meestal al en te lachen valt er toch niks. De kandidaten melden zich aan omdat ze van een bepaald onderwerp, zoals kunst, wetenschap, sport, geschiedenis of ‘tegenwoordige tijd’,genoeg denken te weten om via een serie vragen over dat onderwerp een leuk bedrag aan euro’s binnen te slepen.

Makkelijk is dat niet, want er is tijdsdruk, die seconden, hè, en de vragen zijn dat ook niet. Soms zit er iets tussen, waarvan wij denken: “Nou, als je dat rijtje niet weet…..” maar over het algemeen is het best pittig. Sport zou voor mij makkelijker zijn dan kunst, geschiedenis of wetenschap bijvoorbeeld. Dat ligt toch wel aan de zwaarte van het onderwerp. En van de tegenwoordige tijd weet ik natuurlijk ook wel het een en ander en anders kloris wel, we doen er al een poosje aan mee, aan die tijd.. Maar ja, wij zijn met z’n tweeën en die kandidaat zit daar in de zenuwen in z’n eentje. Maar die meldt zichzelf aan, geen medelijden mee.

Maar goed, gisteren won een quizer een leuk bedragje en toen zei Kees: “Gefeliciteerd! Maar er gaat wel kansspelbelasting af, hè, denk erom!” Nou, die jongen was evengoed blij. Maar weet je, ik vind dat eigenlijk gek, die belasting. Kijk, als je gokt of speelt in een loterij neem je sowieso risico, dat het helemaal niks wordt. Geld weg, volgende keer beter.

Als je aan een kennisquiz meedoet, heb je daar heel wat voor moeten doen. Je levert een prestatie en stelt iets tegenover het geld dat je daarmee verdient. Ik vind dat heel wat anders en dat de overheid dan garen spint bij het feit, dat jij een slimme vogel bent, veel weet en dat laat zien. Je zou als beloning dan toch juist een belastingvrij schouderklopje moeten krijgen van de overheid? Ze willen Nederland toch zo graag slimmer hebben? Nou dan…..!

1 reactie op “Kansberekening…..

  1. G

    februari 15, 2017 at 2:25pm

    Eigenlijk wel een beetje flauw. Prijzen in de supermarkt zijn ook inclusief BTW. Waarom dan prijzen van een loterij of quiz niet? 🙂

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)