Even de weg kwijt…..

.....een blokje om .....Er stond vandaag wel zo’n idioot verhaal in de krant, zeg! Een knaap van 18 zou gaan backpacken in Australië. Hij komt uit een dorp hier in de buurt, waar gelukkig ook heel slimme mensen wonen. Hij had een ticket om naar Sydney te vliegen. Hebben wij zelf ook wel es gedaan zonder problemen. Het is alleen een lange zit. Nou, uitgezwaaid door de familie waarschijnlijk, ging hij op weg naar Sydney. Tot over ’n half jaartje of zo, knul!

Nou weet iedereen, dat plaatsen soms dezelfde naam hebben. Dat is zelfs in ons kleine land zo. We kennen meerdere Loenens, Berlicums, Elsten, Larens en Oosterwoldes (zo even uit m’n hoofd, hè, maar er zijn er veel meer). Maar dit slimme jochie kwam in Nova Scotia terecht. Dat is een schiereiland en een provincie van Canada, waar een plaats is, die óók Sydney heet. En waar het twintig graden onder nul was en geen lekker warm 25 graden-temperatuurtje, zoals verwacht door onze wereldreiziger. Hij had in het Australische Sydney zelfs al een baantje in een pub geregeld.

Maar hoe dom kun je zijn? Voor Australië heb je wel meer nodig aan papieren om er sowieso in te komen. Die had ie ook niet. En dan vlieg je naar Canada. Bij de overstap in Toronto op weg naar Sydney, had hij ineens het idee, dat ze de verkeerde kant op gingen. De Canadezen wilden hem wel helpen om tegen een vriendenprijsje alsnog naar het andere Sydney te komen, maar dat kostte vier keer overstappen, 33 uur vliegen én 1400 dollar en die had ie niet.

Bovendien had hij zijn paspoort in het vliegtuig laten liggen, maar na twee uur had ie dat weer terug. “Ik wilde toen eigenlijk alleen maar naar huis”, zei hij. Zijn vader regelde via Easy Jet een goedkoop kaartje van 500 dollar naar Nederland en nu zit hij weer thuis en leest op een hele pagina in de krant hoe het gesteld is met zijn topografische kennis. Foto d’r bij met z’n paspoort in zijn handen.

Zijn vrienden zeggen, dat het echt iets voor hem is. “Ja, ik ben wat onhandig”, zegt hij zelf “maar ik kan er achteraf wel om lachen.” Ik had dit hele verhaal maar heel erg stil gehouden en zeker niet in de krant laten zetten. In verband met toekomstige sollicitaties en zo…..

***Update: Een reisbureau vond bovenstaand verhaal zo sneu voor de hoofdpersoon ervan, dat ze hem gratis een kaartje naar het goede Sydney geven. Dat stond in onze zaterdagse krant. Ik noem de naam van dat reisbureau niet, want ze hebben al genoeg goedkope reclame door deze actie. Dus als je tijd over hebt en zin in wat buitenlandse sightseeing weet je wat je te doen staat. Gewoon effe dom doen…..!

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)