Vroeger…..

.....Morse met z'n mooie Jaguar. De auto zal nog wel bestaan.....

…..Morse met z’n mooie Jaguar. De auto zal nog wel bestaan…..

We zijn weer eens begonnen aan een “ouwe” televisieserie. “Inspector Morse”, gespeeld door acteur John Thaw, die alweer een poosje geleden ging hemelen, toen ie 60 was. In 2002, om precies te zijn. Indertijd vond ik dat al een serie om voor thuis te blijven. Goeie verhalen en hij reed ook rond in een verhipt mooie auto, een donkerrode Jaguar uit de jaren zestig. De afleveringen werden uitgezonden van 1987 tot 2000. Zijn jonge assistent was ene Lewis, die als oudere politiedetective nu een eigen serie heeft. Grappig, voor zover je dat grappig kunt noemen, is dat Morse in de serie in de laatste aflevering ook dood ging. Heel Engeland was toen al zo’n beetje in rouw en deed dat twee jaar later nog eens dunnetjes over toen ie echt ging.

Zo’n deel van de serie duurt maar liefst ruim anderhalf tot twee uur, een complete film en het tempo is traag, echt Engels, vind ik. Ik hou daar wel van. Mijn zoon ergert zich aan het feit, dat ze het beeld hebben ‘opgerekt’, ten behoeve van moderne beeldschermen waarschijnlijk en soms ziet dat er wat vreemd uit. Ik heb daar uiteraard helemaal geen last van, maar mijn naar perfectie strevende zoon natuurlijk wel. Een verschilletje tussen ons.

Leuk is, dat je in zo’n aflevering kunt zien wat er allemaal veranderd is in de tijd. De gebruikte computers, de mega mobiele telefoons, de ‘vaste’ telefoons, die me aan het kantoor van mijn vader doen denken, het verkeer en de interieurs van de huizen. Hoewel, dat is wel aardig aan het terugkomen, hoor, die stijl. De mode en de schoenen ook, leuk om te zien. Mannen allemaal nog in pak en overjas. Dat is vandaag de dag allemaal wel wat vlotter. Nou ja, dit oudje geniet weer van Morse, dat snap je……

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)