Erfenisje…..

Zowel wij, als onze nazaten qua toekomst, hebben weinig te maken met erfenissen. Zulke families bestaan er nou eenmaal. We zijn goed verzekerd dus wellicht valt het mee, kinderen! Maar toch! Een erfenis, we hebben er een! Vrienden van ons schaften voor hun mooie tuin een roestvrijstalen waterkunstwerk aan. Ze hadden altijd al watergeklater in de tuin, dat heel gezellig klonk als je bij ze buiten zat, maar het beeldje, dat ’t veroorzaakte paste qua stijl niet meer zo. Ze wilden het kwijt en als dat niet zou lukken werd het: de kringloop of stort.

Ik vond het zó’n schattig beeldje, altijd al, dat het probleem hoe het moest verdwijnen in één klap was opgelost toen we bij ze waren. Omdat de hovenier (wij hebben een tuinman), die het nieuwe spul kwam aansluiten, de volgende dag al zou komen, hadden we onze erfenis al heel snel! Onze zoon, die veel van computers weet, maar dus ook verstand blijkt te hebben van waterende beeldjes, maakte het vrijwel meteen in orde, sloot het ook aan op onze home-automation, zodat we alleen maar tegen Google hoeven te zeggen “fountain on of fountain off” en nu watert het bij ons. En dan niet zodanig, dat je er een sterke blaas voor moet hebben om er naast te kunnen zitten, maar heel liefelijk. Ik ben er heel blij mee en onze vrienden vinden het heel leuk dat het goed terecht gekomen is, want onze stijl is het helemaal…..

.....Voorlopig noemen we ze maar Jip en Janneke.....

…..Voorlopig noemen we ze maar Jip en Janneke…..

4 reacties op “Erfenisje…..

 1. Wieneke

  mei 28, 2018 at 4:24pm

  Ik hou helemaal niet van dit soort dingen, maar deze twee zijn echt leuk. Jip en Janneke is goed gevonden.

 2. Sandra

  juni 5, 2018 at 11:03pm

  Ik noemde ze altijd Hanneke en Janneke (wat anatomisch gezien natuurlijk niet helemaal klopt).
  Fijn dat ze een goed thuis hebben gekregen, zou jammer zijn als ze bij het grofvuil beland zouden zijn.

 3. Arnoud

  juni 11, 2018 at 4:45pm

  Welk home automation system heb jij dat je er zelfs een waterwerkje op kunt aansluiten? 😉

 4. els

  juni 11, 2018 at 10:48pm

  Onze professionele zoon, aan wie ik zulke dingen uiteraard moet navragen, zegt dat ie Google Home heeft gekoppeld met Node Red. Open Source, zodat iedereen zoiets kan doen. Je moet er wel verstand van hebben en aangezien hij dat in hoge mate heeft, wie ben ik dan om mij druk te maken over de functionering van ons waterwerkje? Ze zijn bij Google sowiesowel blij met ‘m.

Geef een reactie

Naam en email velden zijn verplicht. (emailadres wordt niet gepubliceerd)